Μουντιάλ 2022

Ντάλιτς: «Είναι χάλκινο, αλλά για εμάς… χρυσό – ''Αφεντικό'', αυτό ήταν για εσένα»

Ντάλιτς: «Είναι χάλκινο, αλλά για εμάς… χρυσό – ''Αφεντικό'', αυτό ήταν για εσένα»

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς αφιέρωσε την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Μουντιάλ του Κατάρ στον Μίροσλαβ Μπλάζιτς, ενώ τόνισε ότι για τον ίδιο είναι ένα μετάλλιο από «χρυσό».

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ζλάτκο Ντάλιτς μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ από την Κροατία. Οι ποδοσφαιριστές του επιβλήθηκαν με σκορ 2-1 του Μαρόκου στον μικρό τελικό και για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση ανέβηκαν στο βάθρο.

Ο Κροάτης τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και αφιέρωσε το μετάλλιο στον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, τον προπονητή που οδήγησε τη χώρα στη πρώτη της διοργάνωση και την κατάληψη της 3ης θέσης το 1998 στη Γαλλία.

«Μπορεί να είναι χάλκινο το μετάλλιο, αλλά για εμάς έχει λάμψη χρυσού. Ο αγώνας ήταν αρκετά σκληρός, αλλά το συναίσθημα τώρα είναι υπέροχο. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλο το έθνος.

Είναι κάτι πολύ σπάνιο να συμβεί αυτό που καταφέραμε. Δύσκολα βλέπεις κάτι ανάλογο μέσα σε τέσσερα χρόνια. Είναι υπέροχο που επιστρέφουμε σπίτι νικητές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές αλλά θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον Τσίρο Μπλάζεβιτς, των προπονητή όλων των προπονητών. ‘’Αφεντικό’’ αυτό ήταν για εσένα».

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης