Μουντιάλ 2022

Στο 80% των μικρών τελικών του Μουντιάλ «έβρεξε» γκολ και φέτος, δεν είχαμε την... εξαίρεση! (video)

Στο 80% των μικρών τελικών του Μουντιάλ «έβρεξε» γκολ και φέτος, δεν είχαμε την... εξαίρεση! (video)
Κροατία και Μαρόκο έδωσαν συνέχεια στην παράδοση που έχει «χτιστεί» στους μικρούς τελικούς, στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Πριν ακόμη προλάβει να... ξεκινήσει καλά-καλά ο μικρός τελικός, ανάμεσα σε Κροατία και Μαρόκο (17/12), ο Γκβάρντιολ στο 7' και ο Νταρί στο 9', βρήκαν δίχτυα. Ο Όρσιτς σκόραρε στο 42' για να ξαναδώσει προβάδισμα στην Κροατία και παράλληλα, να συνεχίσει μία «παράδοση» στην ιστορία των μικρών τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 
Στους είκοσι που έχουν διεξαχθεί έως και τον φετινό (1930 και 1950 δεν διεξήχθησαν για διαφορετικούς λόγους), μόλις τέσσερις έληξαν χωρίς να έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρία γκολ συνολικά! Μάλιστα, κανένας από αυτούς δεν έληξε χωρίς γκολ στην κανονική διάρκεια.

Εν ολίγοις, Κροατία και Μαρόκο ανέβασαν τον αριθμό των Over 2.5 σε μικρό τελικό Μουντιάλ στους 16, δηλαδή, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 80%! Βέβαια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τα τρία γκολ ήρθαν πολύ νωρίς, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Ποιος είπε, όμως, πως κι αυτό ήταν ασυνήθιστο;

Στους δέκα από τους είκοσι τελικούς, στο 50% των περιπτώσεων δηλαδή, σημειώθηκαν τρία γκολ, πριν οι δύο εθνικές ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου!

Τελικά, μήπως πρέπει να... ξανασκεφτούμε την αξία του μικρού τελικού του Παγοσμίου Κυπέλλου; Αν όχι προς την αξία του, τουλάχιστον ως προς το θέαμά του;

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης