Μουντιάλ 2022

Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε: Ημιτελικός Μουντιάλ για την Αργεντινή, ισούται με πρόκριση σε τελικό! (video)

Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε: Ημιτελικός Μουντιάλ για την Αργεντινή, ισούται με πρόκριση σε τελικό! (video)

Η Αργεντινή αγωνίστηκε για 5η φορά στην ιστορία των Μουντιάλ σε ημιτελικό και με σκορ 3-0 επί της Κροατίας επιβεβαίωσε τον… κανόνα, που την θέλει να έχει το απόλυτο προκρίσεων σε τελικούς.

Σχετικά Άρθρα

Ήταν το μεγάλο φαβορί στον ημιτελικό απέναντι στην Κροατία και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο, αλλά και… άνετο τρόπο! Η Αργεντινή με δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο (34’, 39’) και ένα ακόμη στο δεύτερο μέρος, επικράτησε 3-0 και πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης.

Η φάση των ημιτελικών άλλωστε είναι η… αγαπημένη της «αλμπισελέστε». Κόντρα στους Κροάτες, η Αργεντινή αγωνίστηκε για 5η φορά σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και διατήρησε το «απόλυτο» προκρίσεων!

Η πρώτη ήρθε στο «παρθενικό» Μουντιάλ. Στα γήπεδα της Ουρουγουάης το 1930, η Αργεντινή αντιμετώπισε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα ημιτελικά. Με το ευρύ 6-1 ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο των Αμερικάνων και βρέθηκε στον τελικό, όπου βέβαια ηττήθηκε από την οικοδέσποινα «σελέστε».

Το 1978 οι Αργεντινοί αγωνίστηκαν ξανά σε τελικό, αυτή τη φορά στο «σπίτι» τους, όπου ήρθε και το πρώτο τρόπαιο. Ωστόσο, τότε δεν υπήρχε ημιτελική φάση, οπότε για να βρεθεί η δεύτερη φορά που αγωνίστηκαν σε ημιτελικό πρέπει να ψάξουμε στο 1986.

Στο Μουντιάλ του Μαραντόνα, η Αργεντινή αντιμετώπισε το Βέλγιο στους «4». Ο Ντιέγκο, όπως και κόντρα στην Αγγλία ένα γύρο νωρίτερα, πήρε από το «χέρι» την ομάδα και με δύο γκολ την έστειλε στον τελικό. Εκεί μονομάχησε με την Δυτική Γερμανία, με την έκβαση γνωστή και τον «Ντιεγκίτο» να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στον ουρανό του Μεξικό.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην Ιταλία, ο Μαραντόνα είχε ακόμα μια ευκαιρία να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Στον ημιτελικό η αποστολή ήταν δύσκολη απέναντι στους διοργανωτές, όμως έστω και στα πέναλτι η «αλμπισελέστε» προκρίθηκε! Αυτή τη φορά όμως η Δυτική Γερμανία ήταν που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. 

Χρειάστηκε να περάσουν 24 χρόνια ώστε η Αργεντινή να φτάσει στα ημιτελικά! Στην Αρένα Κορίνθιανς του Σάο Πάουλο κόντρα στην Ολλανδία και πάλι η διαδικασία των πέναλτι ανέδειξε νικητή. Η παρέα του Μέσι ωστόσο ηττήθηκε και πάλι στον τελικό από… Γερμανούς.

Έτσι φτάσαμε στο 2022. Ο Μέσι με άξιο συμπαραστάτη τον Χούλιαν Άλβαρεζ χάρισαν μια παράσταση στο κοινό τους και ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο της Κροατίας, σε έναν ακόμη ημιτελικό. Πλέον και αφού επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που θέλει την Αργεντινή όταν βρίσκεται στους «4» να προκρίνεται στο τελικό, ζητούμενο είναι η… στέψη!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης