Μουντιάλ 2022

Μαρτίνες – Λιβάκοβιτς: Οι «φύλακες-άγγελοι» δύο χωρών που θέλουν να δώσουν συνέχεια στο όνειρο! (video)

Μαρτίνες – Λιβάκοβιτς: Οι «φύλακες-άγγελοι» δύο χωρών που θέλουν να δώσουν συνέχεια στο όνειρο! (video)

Αργεντινή και Κροατία «μονομαχούν» για ένα εισιτήριο που θα δώσει την δυνατότητα σε μια εκ των δύο χωρών να διεκδικήσει το τρόπαιο του Μουντιάλ το απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου και η «μάχη» κάτω από τα γκολπόστ των δύο ομάδων θα κρίνει εν πολλοίς, το νικητή του πρώτου ημιτελικού.

Ένας ημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου πάντοτε είναι ξεχωριστός, αφού τις περισσότερες φορές κρίνεται στις λεπτομέρειες και ένα μονάχα λάθος είναι ικανό να ορίσει την «μοίρα» μιας ομάδας πριν τον μεγάλο τελικό του σπουδαιότερου τουρνουά σε όλο τον πλανήτη.

Για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης μια ομάδα, είναι αναγκαίο να έχει έναν σπουδαίο τερματοφύλακας κάτω από τα δοκάρια της και αν λάβουμε υπόψη τα έως τώρα πεπραγμένα των Εμιλιάνο Μαρτίνες και Ντομινίκ Λιβάκοβιτς στη διοργάνωση, η «τύχη» της Αργεντινής και της Κροατίας λίγο πριν αναμετρηθούν για το πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ (13/12, 21:00), είναι σε… καλά χέρια.

Οι δύο γκολκίπερ αποτελούν σημεία αναφοράς στις ομάδες τους, με την συνεισφορά και των δύο να είναι τεράστια μέχρι τους «4» της διοργάνωσης, τόσο στην κανονική διάρκεια των παιχνίδια, όσο (κυρίως) στις διαδικασίες των πέναλτι, όπου χρειάστηκαν να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά, με απόλυτη επιτυχία.

Το όνειρο του παίρνει «σάρκα και οστά», βοηθώντας τα μέγιστα!

Τον περασμένο Οκτώβριο σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ρωτήθηκε για το ποιο είναι το όνειρο του, απαντώντας ξεκάθαρα: «Να αναδειχθώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής». Και χάρη στις επεμβάσεις του στα κρίσιμα παιχνίδια των νοκ-άουτ με Αυστραλία και Ολλανδία, του έχουν απομείνει μόλις δύο βήματα από το να το πραγματοποιήσει.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος δείχνοντας προσωπικότητα μεγάλου παίκτη, άφησε πίσω την άσχημη εμφάνιση στην πρεμιέρα απέναντι στην Σαουδική Αραβία και κατέβασε «ρολά» στα… δύσκολα. Με τα «καγκουρό» πραγματοποίησε απόκρουση-καριέρας στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, αποτρέποντας στον 18χρονο, Κουόλ να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.


Στη συνέχεια απέναντι στην Ολλανδία για τα προημιτελικά και με την αναμέτρηση να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι, ο Μαρτίνες είπε «όχι» σε Βίρτζιλ Βαν Ντάικ και Στίβεν Μπέργκχουις, στέλνοντας την Αργεντινή στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.



Τα λόγια του Μόντριτς που «εκτόξευσαν» τον συντοπίτη του

Σε μια προσπάθεια εμψύχωσης του ηγέτη, Λούκα Μόντριτς στον Ντομινίκ Λιβάκοβιτς μετά από ένα κακό παιχνίδι του δεύτερου, τα λόγια που ειπώθηκαν από τον αρχηγό της «Χρβάτσκα» φαίνεται να άλλαξαν μια για πάντα τον 27χρονο γκολκίπερ. «Όλοι κάνουν λάθη. Νομίζω ότι το πρόβλημά σου είναι πως φοβάσαι να κάνεις λάθη. Ποιος δεν κάνει λάθη; Πες μου έναν άνθρωπο. Δεν έφτασα εδώ με τον φόβο. Αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα. Κοίτα, είσαι σπουδαίος τερματοφύλακας. Το ξέρεις, έτσι;» τόνισε ο σούπερ-σταρ της Ρεάλ, στηρίζοντας ψυχολογικά τον άσο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο «Λίβα» πραγματοποιεί συγκλονιστικό τουρνουά, αποκρούοντας στους «16» τρία πέναλτι απέναντι στην Ιαπωνία και λέγοντας επανειλημμένες φορές «όχι» στο παιχνίδι απέναντι στην Βραζιλία, ενώ όταν οδηγήθηκε και αυτή η αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε το πρώτο χτύπημα της «Σελεσάο», δείχνοντας το δρόμο για την πρόκριση στην ομάδα του Ντάλιτς. Στο Ζάγκρεμπ τρίβουν τα χέρια τους, αφού ξέρουν ότι θα είναι η επόμενη μεγάλη πώληση της ομάδας, καθώς ήδη έχουν κάνει γνωστό το ενδιαφέρον τους για τον Λιβάκοβιτς, η Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους.


Δεδομένα, Μαρτίνες και Λιβάκοβιτς θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο χορτάρι του Εθνικού Σταδίου Λουσαΐλ, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον τερματοφύλακα στο φετινό τουρνουά του Κατάρ. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά να αποκρούουν τους κινδύνους, κρατώντας «ζωντανό» το όνειρο των δύο χωρών για κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης