Μουντιάλ 2022

Αργεντινή - Κροατία: Τι κάνει ο Λιονέλ Μέσι κόντρα στους Βαλκάνιους...

Αργεντινή - Κροατία: Τι κάνει ο Λιονέλ Μέσι κόντρα στους Βαλκάνιους...
Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Τρίτη το βράδυ (13/12, 21:00) την Κροατία για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ. Ο Λιονέλ Μέσι θέλει να συνεχίσει τη... μίνι-παράδοση που έχει χτίσει κόντρα στους Βαλκάνιους, όσον αφορά στο παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο Εθνικών ομάδων. 
Ο μεγαλύτερος αγώνας της καριέρας του Μέσι -μέχρι τον επόμενο;- είναι προ των πυλών. Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Κροατία στις 21:00 στο Λουσαίλ Στέιντιουμ με φόντο τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Αργεντινός μάγος έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ κόντρα στην Ολλανδία, αφού έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ σε νοκ-άουτ αγώνες του Μουντιάλ με πέντε, ξεπερνώντας τις τέσσερις του θρυλικού Πελέ. Κόντρα στην Κροατία θα επιχειρήσει αυτό που κάνει πάντα, είτε να δημιουργήσει, είτε να εκτελέσει. Με το εθνόσημο στο στήθος ο Μέσι έχει βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωπος με την Κροατία. Ο απολογισμός; Δύο γκολ, δύο ασίστ, δύο ήττες και μια νίκη. Έχει συνεισφορά σε όλα τα γκολ της χώρας του! Η πρώτη συνάντησή του με τους Κροάτες ήταν στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης, την 1η Μαρτίου του 2006. Στα 20 του χρόνια ο Μέσι είχε σκοράρει και είχε δώσει ασίστ, ωστόσο η «Βαλκάνιοι» είχαν κερδίσει με 3-2.



Γυρίζουμε τη μηχανή του χρόνου οκτώ μπροστά, στις 12 Νοεμβρίου του 2014 και πάλι σε φιλική αναμέτρηση. Ο Μέσι επανέλαβε την ιστορία. Ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε την ασίστ στον Αγουέρο για το τελικό 2-1.



Τελευταία αναμέτρηση; Στους ομίλους του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, όταν και η παρέα του Μόντριτς νίκησε εύκολα με 3-0 την «Αλμπισελέστε».



Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης