Μουντιάλ 2022

Λούκα Μόντριτς: Ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» το 2018 και ηγέτης στην Κροατία, βρέθηκε μία... ανάσα από τον Παναθηναϊκό το 2005!

Λούκα Μόντριτς: Ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» το 2018 και ηγέτης στην Κροατία, βρέθηκε μία... ανάσα από τον Παναθηναϊκό το 2005!

Ο Λούκα Μόντριτς στον Παναθηναϊκό; Κι όμως, ο ηγέτης της Κροατίας και «κινητήριος μοχλός» της Ρεάλ Μαδρίτης, κάποτε, δεν ήταν μακριά από την Ελλάδα, αλλά προτιμήθηκε ο Μπίσκαν!

Σχετικά Άρθρα
Πλάι στη λέξη ηγέτης, βρίσκεται το όνομά του. Ένας από τους πιο ολοκληρωμένους αμυντικούς μέσους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Άψογος χειριστής της μπάλας, παθιασμένος, με ατελειώτα τρεξίματα, παρότι έχει «πατήσει» τα 37 του χρόνια. Ένας γεννημένος νικητής: ο Λούκα Μόντριτς.

Αντί μίας «σεμνής τελετής» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επέλεξε να... φουντώσει τις φήμες πως έχει ανακαλύψει το ελιξίριο της ποδοσφαιρικής νεότητας. Για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, όχι μόνο ηγείται της Κροατίας, αλλά την οδηγεί προς τον τελικό, με τελευταίο εμπόδιο την Αργεντινή (13/12, 21:00) στους «4». Κι όλα αυτά, μόλις λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης για 5η φορά!

Την τελευταία φορά που έκανε τέτοιου είδους «μάγια», επιβραβεύτηκε. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2018 κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα», σπάζοντας για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, το δίπολο Κριστιάνο Ρονάλντο-Λιονέλ Μέσι!

Οι συγκεκριμένοι τίτλοι, ίσως δεν ήταν απαραίτητοι, αλλά στάθηκαν μία ακόμα αφορμή, για να αναρωτηθούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ή μη, «τι θα γινόταν, αν!»

Όταν ο Λούκα Μόντριτς αγωνιζόταν στην Κροατία, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και του τέως προπονητή και ποδοσφαιριστή του, Βέλιμιρ Ζάετς. Ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε ποτέ. Ο Μόντριτς φημολογείται πως ενδιαφερόταν, αλλά το ελληνικό σκάουτινγκ και η επιθυμία της ελληνικής ομάδας να μην αποκτήσει ένα ταλέντο, αλλά έναν πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή, δεν συνέβαλλαν ως προς την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Αντ’ αυτού, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι επέλεξε να αποκτήσει τον συμπατριώτη του Μόντριτς, Ιγκόρ Μπίσκαν, πρωταθλητή Ευρώπης με τη Λίβερπουλ το 2005. Η συνέχεια αυτής της «σχέσης», ωστόσο, είναι γνωστή...

Από την άλλη, ο Μόντριτς έφτασε μέχρι και την Τότεναμ, αναχώρησε για την Μαδρίτη και δεν πέρασε από την Ελλάδα ποτέ!

Ο Βέλιμιρ Ζάετς μάλιστα, είχε αναφερθεί στην περίπτωσή του σε ραδιοφωνική του συζήτηση με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο λέγοντας πως το 2004-05 είχε την πρόθεση να τον φέρει στον Παναθηναϊκό:

«Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να κάνουν καλό σκάουτινγκ. Δυστυχώς τότε ο Μόντριτς δεν ήρθε. Ήταν τότε μικρός, αλλά πολύ πιο φτηνός. Πριν δύο χρόνια έφυγε με 25 εκατ. ευρώ για την Τότεναμ και τώρα είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Τέτοιους παίκτες δεν βρίσκεις εύκολα. Πλέον ο Μόντριτς παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα έχει χαλάσει από τον χουλιγκανισμό», ανέφερε ο «Ζέκο».

Επί της ουσίας, ο Βέλιμιρ Ζάετς ήθελε να δει τον Λούκα Μόντριτς να ακολουθεί το παράδειγμά του και να προτιμά τον Παναθηναϊκό από άλλους, ακόμη και μεγαλύτερους συλλόγους.

«Ήρθα τότε σε μία μεγάλη ομάδα, που την κάναμε ακόμη μεγαλύτερη φτάνοντας στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών. Αγάπησα τον Παναθηναϊκό και παρότι ίσως να έκανα ακόμη μεγαλύτερα πράγματα παίζοντας σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, δεν έχω μετανιώσει».

Χαρακτηριστικά μάλιστα δήλωσε πως ουδείς πρέπει να μετανιώνει για πράγματα που επέλεξε. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να… μετανιώσει. Μπορούσε να έχει αποκτήσει τον Λούκα Μόντριτς, αλλά ο χρόνος απέδειξε πως η απόφαση στην περίπτωσή του, ήταν λανθασμένη!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης