Μουντιάλ 2022

Γιουσέφ Εν Νεσίρι: Ξεπέρασε τα «ύψη» του Κριστιάνο και έφτασε το Μαρόκο στα... ουράνια! (video)

Γιουσέφ Εν Νεσίρι: Ξεπέρασε τα «ύψη» του Κριστιάνο και έφτασε το Μαρόκο στα... ουράνια! (video)

Μπορεί να ήταν μόλις το τέταρτο γκολ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, όμως ήταν το πιο σημαντικό από όλα! Ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι χρειάστηκε να «φτάσει στα ουράνια» για να πάρει μια κεφαλιά που έστειλε το Μαρόκο στον… έβδομο ουρανό!

Σχετικά Άρθρα

Το Μαρόκο έγραψε ιστορία με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» έγιναν η πρώτη ομάδα από την Αφρική που φτάνει ως την τετράδα της διοργάνωσης, μετά τη σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 επί της Πορτογαλίας.

Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, ήταν ο επιθετικός Γιουσέφ Εν Νεσίρι. Ο Μαροκινός επιθετικός στο 43ο λεπτό του προημιτελικού έλαβε μια σέντρα από τον συμπαίκτη του Άτιατ-Αλάχ και αφού πρόλαβε στον αέρα τον Κόστα, που έκανε μια εντελώς άστοχη έξοδο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό ήταν αρκετό για το Μαρόκο ώστε να αφήσει εκτός συνέχειας τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη χώρα του. Ο Εν Νεσίρι όμως εκτός από την πρόκριση, «έκλεψε» και κάτι ακόμη από τον Πορτογάλο σούπερσταρ.

Σύμφωνα με το beIN Sports το άλμα του επιθετικού της Σεβίλλης τον έφτασε στα 2,78 μέτρα πάνω από το έδαφος, ξεπερνώντας κατά πολύ εκείνο του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος είχε αγγίξει τα 2,56 μέτρα σε άλμα για κεφαλιά κόντρα στη Σαμπντόρια και είχε αφήσει άναυδο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα γκολ που θα μνημονεύεται στους «αιώνες» για το έθνος του Μαρόκο και το πέτυχε ένας επιθετικός που φέτος, δεν διάγει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Εν Νεσίρι έχει σκοράρει δύο φορές στο Μουντιάλ του Κατάρ, αφού εκτός από την Πορτογαλία, «πλήγωσε» και τον Καναδά στη φάση των ομίλων. Άλλα τόσα είχε σημειώσει σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις φέτος, αποδεικνύοντας ότι βρήκε το «φονικό ένστικτο» την καταλληλότερη στιγμή!


Συγκεκριμένα, τα άλλα δύο γκολ ο Εν Νεσίρι τα είχε πετύχει στη φάση των ομίλων του Champions League νωρίτερα μέσα στη σεζόν με τη φανέλα της Σεβίλλης. Αρχικά κόντρα στη Ντόρτμουντ, στην ήττα της ομάδας του με σκορ 4-1 και στη συνέχεια απέναντι στην Κοπεγχάγη στη νίκη με σκορ 3-0.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης