Μουντιάλ 2022

Οιωνός τελικού: Γαλλία back to back στους «4», στα… χνάρια της Βραζιλίας! (video)

Οιωνός τελικού: Γαλλία back to back στους «4», στα… χνάρια της Βραζιλίας! (video)

Μπορεί να μην ήταν καλύτερη από την Αγγλία, όμως είχε την ουσία και στο τέλος της ημέρας… είχε και την πρόκριση. Πλέον, η πορεία της δείχνει… τελικό, καθώς η Γαλλία είναι η πρώτη ομάδα που φτάνει στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από κατάκτηση, 24 χρόνια μετά την Βραζιλία!

Σχετικά Άρθρα

Τεράστια πρόκριση επί της Αγγλίας κατάφερε να πανηγυρίσει η Γαλλία, η οποία ναι μεν δεν ήταν ανώτερη από τα «τρία Λιοντάρια», πλην όμως είχε την ουσία. Πήρε την πρόκριση κόντρα στην «παρέα» του Χάρι Κέιν, με το τελικό 2-1 να διαμορφώνεται και πάλι από τον Ολιβιέ Ζιρού.

Ο 35χρονος επιθετικός, ο οποίος πριν από μερικές μέρες, ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί στην θέση του πρώτου σκόρερ στον πίνακα των «τρικολόρ», σημείωσε το τέταρτο γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και εξακολουθεί να επιβεβαιώνει πως είναι σαν το… παλιό, καλό κρασί. Γίνεται αποτελεσματικότερος όσο μεγαλώνει και με την 3η του τελική προσπάθεια στο ματς, αποφάσισε να στείλει εκτός Μουντιάλ τους Άγγλους, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως άξιζαν περισσότερα.

Κάπως έτσι, η Γαλλία έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Βραζιλία του 1998, που μετά από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνει στους «4» του επόμενου θεσμού. Είναι η 7η πρόκριση στην ιστορία της σε αυτό το σημείο του τουρνουά, την στιγμή που γίνεται η πρώτη ομάδα στον 21ο αιώνα, που καταφέρνει back to back να διακρίνεται στο Μουντιάλ.

Μένει να δούμε αν ο οιωνός θα επιβεβαιωθεί μέχρι και την επόμενη Κυριακή (18/10). Διότι η Βραζιλία προ 24 ετών, όχι μόνο έφτασε στα ημιτελικά, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο του 1994, αλλά πήρε την πρόκρισή της και στον τελικό, όπου ηττήθηκε με 3-0 από την Γαλλία στην έδρα των «τρικολόρ».

Το πρώτο ζητούμενο για την Γαλλία όμως είναι ήδη γεγονός. Έφτασε και πάλι σε πρωταγωνιστικό σημείο, κατάφερε να διακριθεί και την χωρίζουν από 90 λεπτά μέχρι και μία διαδικασία πέναλτι απέναντι στο Μαρόκο, ώστε να βρεθεί και πάλι σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όσον αφορά την τελευταία ομάδα που αναδείχθηκε δις Παγκόσμια Πρωταθλήτρια; Ο λόγος για την «Σελεσάο», στην τετραετία 1958-1962, με την ομάδα του Νεϊμάρ να είναι πλέον 20 χρόνια δίχως κατάκτηση! Θα καταφέρουν να «γράψουν» ιστορία οι Γάλλοι του Ολιβιέ Ζιρού και του Κιλιάν Εμπαπέ; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης