Μουντιάλ 2022

Αγγλία - Γαλλία: Το άλμα στον Θεό από τον Ρόμπσον, τα δύο γκολ του Ζιντάν και η… ασίστ του Τζέραρντ! (video)

Αγγλία - Γαλλία: Το άλμα στον Θεό από τον Ρόμπσον, τα δύο γκολ του Ζιντάν και η… ασίστ του Τζέραρντ! (video)

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η Αγγλία συναντά την Γαλλία, στα πλαίσια των «8»του Παγκοσμίου Κυπέλλου και υπάρχουν τρεις συναντήσεις τους στο παρελθόν που έχουν μείνει... αξέχαστες. Το ματς του 1966, στον δρόμο προς τον τελικό για το μοναδικό Μουντιάλ στην ιστορία της Αγγλίας, το παιχνίδι του 1982, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπσον και αυτό του 2004, που ουδείς κατάλαβε πώς από το χαμένο πέναλτι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, οδηγηθήκαμε στα δύο γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν και στην… ασίστ του Στίβεν Τζέραρντ στον Τιερί Ανρί

Ναι, πολλοί θα ήθελαν να δουν την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως η Κροατία τους άλλαξε τα...σχέδια. Πολλοί θα θέλουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι, αναφορικά με τον Λιονέλ Μέσι και αν θα καταφέρει τελικά να φτάσει στο πολυπόθητο τρόπαιο, το μόνο που λείπει από τη συλλογή του. 

Όπως και να το κάνουμε όμως, ανεξαρτήτως από την προσωπική συμπάθεια του καθενός, το μεγαλύτερο ματς στην φάση των προημιτελικών, του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου που λαμβάνει χώρα χειμώνα, είναι φυσικά αυτό ανάμεσα στην Αγγλία και την Γαλλία.

Δεν είναι μόνο ότι αναφερόμαστε σε δύο τεράστιες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ούτε φυσικά τα πεπραγμένα τους στο τουρνουά που παρακολουθούμε. Διότι ναι, η Αγγλία είναι η μοναδική ομάδα που έχει διατηρήσει τρία clean sheet στον θεσμό, ενώ η Γαλλία, έχει φτάσει πειστικά στην φάση των «8», έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Κίλιαν Εμπαπέ και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της, τον Ολιβιέ Ζιρού.

Ανεξάρτητα λοιπόν από οποιαδήποτε ανάλυση προκύπτει από τα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα των δύο ομάδων, έχει αξία να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Από το 1966 και την συνάντησή τους στο Μουντιάλ που η Αγγλία κατέκτησε, μέχρι και το 2004, στο EURO που πήρε η Ελλάδα, με τον Τιερί Ανρί και την παρέα του να… αποδέχονται το «δώρο» του Στίβεν Τζέραρντ

Διαβάστε περισσότερα στο England365

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης