Μουντιάλ 2022

Μαρόκο - Πορτογαλία: Η παράδοση και το γκολ του Κριστιάνο στο «Παγκρήτιο»! (video)

Μαρόκο - Πορτογαλία: Η παράδοση και το γκολ του Κριστιάνο στο «Παγκρήτιο»! (video)

Μαρόκο και Πορτογαλία αναμετρώνται απόψε (10/12,17:00) για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά του Μουντιάλ και η παράδοση λέει…Κριστιάνο!

Το τρίτο χρονικά ζευγάρι των προημιτελικών του Μουντιάλ στο Κατάρ είναι εκείνο ανάμεσα σε Μαρόκο και Πορτογαλία. Οι Αφρικανοί παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «8», όντας πλέον η τέταρτη ομάδα της ηπείρου που φτάνει σε αυτή τη φάση.

Οι Πορτογάλοι του Φερνάντο Σάντος μετά το επιβλητικό 6-1 επί της Ελβετίας στους «16» κοιτάζουν το…μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουν να συνεχίσουν όσο δύναται στο θεσμό και γιατί όχι, να τον κατακτήσουν!

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι μόλις η τρίτη τους στο θεσμό -και γενικότερα- με το ταμπλό να γράφει 1-1.

Μια…. «βόμβα» πριν 36 χρόνια! Η πρώτη τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 1986 στο Μεξικό. Στη φάση των ομίλων το Μαρόκο έριξε τη… «βόμβα» αφού επικράτησε με 3-1 των Πορτογάλων! Μάλιστα, οι Αφρικανοί πήραν και την πρώτη θέση του γκρουπ, σε αντίθεση με τους Ίβηρες που έμειναν ουραγοί.


Ο Κριστιάνο και το γκολ στο Παγκρήτιο! Έπρεπε να περάσουν 32 χρόνια ώστε οι δυο χώρες να αναμετρηθούν και πάλι. Στο περασμένο Μουντιάλ, στη Ρωσία, η Πορτογαλία πήρε την «άτυπη» ρεβάνς. Στο παιχνίδι της Μόσχας ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, έστειλε την πατρίδα του στους «16» (αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη) και το Μαρόκο σπίτι! Ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ όμως έχει ακόμη μια..ιστορία με την αφρικανική χώρα. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, η Πορτογαλία έπαιξε με το Μαρόκο στο Παγκρήτιο στάδιο.

Ο νεαρός και «στραβοδόντης» τότε Κριστιάνο είχε ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι που τελικά κέρδισε η ομάδα του με 2-1!

Σάντος, η απόφαση δική σου!

Τα χρόνια βέβαια έχουν περάσει και πριν λίγες μέρες είδαμε την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος να παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο και να σκορπίζει στους… έξι ανέμους την Ελβετία. Και που ήταν ο Κριστιάνο; Στον πάγκο.

Οι παραδόσεις δεν παίζουν ποδόσφαιρο και ο πρώην τεχνικός της εθνικής μας το γνωρίζει καλά. Γνωρίζει επίσης καλά όμως την επιδραστικότητα και την αξία του ποδοσφαιριστή Κριστιάνο.

Το αν θα επιλέξει να τον αφήσει στον πάγκο ξανά, είναι κάτι που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Όσο για το Μαρόκο; Η χώρα με τα καλύτερα πλαγιά μπακ στη διοργάνωση πάει σε ένα ματς που δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα! Ίσα ίσα μόνο να κερδίσει έχει.

Αν η παρέα του Ζίγιεχ πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, θα γράψει ιστορία. Θα γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει στους «4». Και όπως είπε και ο τεχνικός της «Γιατί να μην το κατακτήσουμε;»

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης