Μουντιάλ 2022

ΣΟΚ στην Παγκόσμια Δημοσιογραφία: Κατέρρευσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και «έφυγε» ο Αμερικανός, Γκραντ Γουόλ - Αιχμές για δολοφονία! (video)

ΣΟΚ στην Παγκόσμια Δημοσιογραφία: Κατέρρευσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και «έφυγε» ο Αμερικανός, Γκραντ Γουόλ - Αιχμές για δολοφονία! (video)
Μία πολύ στενόχωρη είδηση έφτασε από τη Μέση Ανατολή. Ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ δεν βρίσκεται πια στα... εγκόσμια καθώς κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αργεντινής με την Ολλανδία το βράδυ της Παρασκευής. Ο Γουόλ κατέκρινε ανοιχτά τη FIFA και τους διοργανωτές για τη στάση τους στο θάνατο του Φιλιππινέζου εργάτη ενώ πρόσφατα του απαγορεύθηκε η είσοδος σε γήπεδο επειδή φορούσε rainbow shirt για να τιμήσει τον γκέι αδελφό του.
Τα «μελανά» σημεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 έρχονται ολοένα και περισσότερο στο... φως όσο κι' αν δεν θέλουν κάποιοι, ωστόσο η επιβεβαιωμένη δυστυχώς είδηση που κάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες το γύρο του διαδικτύου, απλά δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους.

Ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της αναμέρησης της Αργεντινής με την Ολλανδία το βράδυ της Παρασκευής (9/12) και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι άφησε την τελευταία του πνοή. Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο αδερφός του μέσω του λογαριασμού του στα social media, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που άχαιρε άκρας υγείας.

«Το όνομά μου είναι Έρικ Γουόλ, Είμαι ο αδερφός του Γκραντ. Είμαι γκέι και ο λόγος που φόρεσε το rainbow shirt στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αδερφός μου ήταν υγιής. Μου είπε ότι δέχθηκε θανάσιμες απειλές.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αδερφός μου απλά πέθανε. Πιστεύω ότι τον σκότωσαν και σας ικετεύω για βοήθεια» ήταν τα λόγια του ανθρώπου που έχασε τον αδελφό του από τη μια στιγμή στην άλλη.
O Γκραντ Γουόλ δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος στο χώρο. Ήταν ένας από τους πιο διάσημους δημοσιογράφους και ρεπόρτερ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ένας άνθρωπος που έψαχνε πάντοτε την αλήθεια, την ερευνούσε.Πίστευε στη σημασία της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπήρξε «πηγή» έμπνευσης. Ο ίδιος είχε κατακρίνει ανοιχτά τόσο τη FIFA όσο και τους διοργανωτές για τις συνθήκες του Μουντιάλ στο Κατάρ. Μόλις εχθές μάλιστα (9/12) δημοσιεύσει την άποψή του λέγοντας ότι: «Απλά δεν ενδιαφέρονται. Οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Κατάρ ούτε καν κρύβουν την απάθειά τους για τους θανάτους των εργατών-μεταναστών συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου». Και αυτή η ερευνιτική δημοσιογραφία, το ύψιστο ζητούμενο για έναν άνθρωπο του χώρα μας ήταν που του στοίχισε τη ζωή απ' ότι φαίνεται στη Ντόχα.

Tις προηγούμενες ημέρες ο Γκραντ Γουόλ αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί σε podcast του.«Έχουμε δύο ημέρες χωρίς αγώνες και το σώμα μου, μου λέει «φίλε, δεν κοιμάσαι αρκετά». Επισκέφθηκα δύο φορές το ιατρικό κέντρο του media center, αισθάνομαι καλύτερα σήμερα, κοιμήθηκα. Δεν είμαι στο 100%, βήχω αρκετά, άλλωστε όλοι βήχουν εδώ πέρα. Δεν υπάρχει αρκετός covid εδώ, θα είμαι έτοιμος για τους αγώνες της Παρασκευής» είχε πει στο τελευταίο του FUTBOL podcast.

Πριν από μερικές ημέρες του απαγορεύθηκε η είσοδος σε στάδιο επειδή φορούσε rainbow shirt πριν από τον αγώνα ΗΠΑ - Ουαλία. Όπως είχε γράψει ο ίδιος στο λογαριασμό του στο twitter, «Με συνέλαβαν και με κράτησαν για 25 λεπτά επειδή φορούσα ένα μπλουζάκι για να υποστηρίξω τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας. Μου πήραν με τη βία το κινητό και απαίτησαν με αγριότητα να αλλάξω την μπλούζα μου πριν μπω στο γήπεδο».
b8215c38e29741f08d2c0cc7b49d0460_md_2.webp



Ο Γουόλ ήταν παντρεμένος με την Σελίν Γκουντέρ, μία συμπατριώτισά του παθολόγο/επιδημιολόγο/λοιμωξιολόγο με ειδικότητα στην παγκόσμια υγεία, την οποία και είχε συμπεριλάβει σε ειδική ομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης