Μουντιάλ 2022

Από την περιγραφή του Άραβα και τα μικροτσίπ της μπάλας, στη λατρεία για τον Μέσι και στο ιστορικό βράδυ του Μαρόκου: Οι «λαμπερές» στιγμές του Μουντιάλ στο Κατάρ! (video)

Από την περιγραφή του Άραβα και τα μικροτσίπ της μπάλας, στη λατρεία για τον Μέσι και στο ιστορικό βράδυ του Μαρόκου: Οι «λαμπερές» στιγμές του Μουντιάλ στο Κατάρ! (video)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φτάνει σιγά-σιγά στη… Δύση του και το BN Sports κάνει μια αναδρομή στις σημαντικότερες έως τώρα στιγμές, του κορυφαίου ποδοσφαιρικού τουρνουά στον πλανήτη.

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου διαχρονικά, εκτός από το κορυφαίο αγωνιστικό θέαμα που διαθέτει μέσω των σπουδαιότερων παικτών  που παίρνουν μέρος στον θεσμό, εμπεριέχει και στιγμές που αναδεικνύουν τα μοναδικά συναισθήματα που προσφέρει ο αθλητισμός. 

Έτσι, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το φετινό Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ. Ένα τουρνουά που σήκωσε τεράστια «θύελλα» αντιδράσεων πριν την πρώτη σέντρα για τις συνθήκες με τις οποίες προετοιμάστηκε, αλλά τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στους αγωνιστικούς χώρους της Μέσης Ανατολής θυμίζουν ακόμα, ότι αναφερόμαστε στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Η νίκη της αδύναμης Σαουδικής Αραβίας απέναντι στην Αργεντινή, τα μικροτσίπ της μπάλας που έδειξαν ότι διατηρήθηκε εντός γηπέδου και έδωσαν συνέχεια στο «ταξίδι» της Ιαπωνίας και η ιστορική πρόκριση του Μαρόκου απέναντι στην Ισπανία, είναι μεταξύ άλλων, στιγμές που μας υπενθύμισαν ότι η «μαγεία» του Μουντιάλ υπάρχει ακόμα. Το BN Sports τις σύλλεξε και σας τις υπενθυμίζει.

-Η αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου ανάμεσα στην Αργεντινή και την Σαουδική Αραβία, είχε ξεκάθαρο φαβορί την «Αλμπισελέστε». Ωστόσο, όταν μιλάμε πρεμιέρες πάντοτε πρέπει να συνυπολογίζουμε και τις εκπλήξεις και μια τέτοια συνέβη, με τους Άραβες να κάνουν ολική ανατροπή στο σκορ και να νικούν με 2-1 την παρέα του Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, στο γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ρενάρντ, ο σπίκερ της Σαουδικής Αραβίας ήταν συγκλονιστικός, με την περιγραφή του να γίνεται viral μέσα σε λίγα λεπτά.

-Όταν κάποιος ακούει για την ομάδα της εθνικής Βραζιλίας, αυτόματα του έρχεται στο μυαλό γκολ και θέμα, υψηλού επιπέδου. Κάτι αντίστοιχο, πρόσφερε ο Ριτσάρλισον που στην πρεμιέρα της «Σελεσάο» στο Μουντιάλ απέναντι στην Σερβία, πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα με βολ πλανέ στον αέρα.

 

-Στιγμή της διοργάνωσης έως τώρα, δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι το γκολ-νίκης της Ιαπωνίας απέναντι στην Ισπανία. Στο 51’ ο Ντόαν δεξιά έστειλε την μπάλα απέναντι, δύο συμπαίκτες του έτρεξαν να την προλάβουν πριν βγει άουτ, εν τέλει έγινε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Τάνακα έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για την ολική ανατροπή. Ωστόσο, αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι η μπάλα κατέληξε άουτ, μετά από εξέταση του VAR και τα μικροτσίπ τελευταίας τεχνολογίας πάνω στην μπάλα της Adidas, έδειξαν ότι δεν είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή, με το γκολ να κατοχυρώνεται στους Ιάπωνες, που άφησαν στην 2η θέση την Ισπανία και εκτός διοργάνωσης, την Γερμανία.

 

-Η «περιπετειώδης» πρόκριση της Αργεντινής με δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, έφερε την «υπογραφή» του Λιονέλ Μέσι και η συνέχεια στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι απέναντι στην Αυστραλία δεν μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποίησε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Μουντιάλ του Κατάρ σκοράροντας ένα υπέροχο τέρμα, με τον κόσμο της Αργεντινής να προσκυνά, κυριολεκτικά, το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο.

-Οι εκπλήξεις στο τουρνουά δεν σταμάτησαν ούτε στα νοκ-άουτ, με το Μαρόκο να αφήνει εκτός διοργάνωσης την «πανίσχυρη», Ισπανία στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, πετυχαίνοντας την κορυφαία επιτυχία στην ιστορία του. Μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης στους «8», ο τερματοφύλακας των Αφρικανών, Μπόνο που απέκρουσε δύο εκτελέσεις των Ισπανών, κάνοντας το Μαρόκο την μοναδική ομάδα από την Αφρική που προκρίνεται στα προημιτελικά, μετά από 12 χρόνια. Οι στιγμές μετά τη λήξη του παιχνιδιού, δεν περιγράφονται…

 

-Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, είχε να βρεθεί εκτός ενδεκάδας ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε αγώνα της Πορτογαλίας σε μεγάλο τουρνουά. Τελικά, ο χρόνος όλα τα αλλάζει, με τον Φερνάντο Σάντος να τον αφήνει στον πάγκο στην αναμέτρηση απέναντι στη Νότια Κορέα για τους «16» της διοργάνωσης. Ε και; Ο 21χρονος, Γκονσάλο Ράμος που πήρε τη θέση του, πέτυχε χατ-τρικ στη ευρεία επικράτηση με 6-1 και έγινε ο νεότερος παίκτης που πετυχαίνει τρία τέρματα σε αγώνα Μουντιάλ, μετά τον «μυθικό» Πελέ το 1958. Όχι και άσχημα για τον επιθετικό της Μπενφίκα, στο πρώτο του ματς στη βασική ενδεκάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο…

 

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης