Μουντιάλ 2022

Συνεχίστηκε η παράδοση: Κερδίζει στα πέναλτι, όποιος εκτελεί δεύτερος!

Συνεχίστηκε η παράδοση: Κερδίζει στα πέναλτι, όποιος εκτελεί δεύτερος!

Και η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Για 7η συνεχόμενη φορά, η ομάδα που σουτάρει δεύτερη στην διαδικασία των πέναλτι, παίρνει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ιαπωνία έκανε το λάθος να… σουτάρει πρώτη και η Κροατία συνεχίζει στα προημιτελικά του θεσμού!

Απίθανη εξέλιξη στο 5ο ματς που έλαβε χώρα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Κροατία συνάντησε την Ιαπωνία, το ματς ολοκληρώθηκε με 1-1 στην κανονική του διάρκεια, στην παράταση δεν διαφοροποιήθηκε τίποτα και οδηγηθήκαμε για πρώτη φορά στο τουρνουά στην διαδικασία των πέναλτι.

Η Κροατία ήξερε το «έργο», μιας και συμμετείχε για 3η φορά στις τελευταίες επτά περιπτώσεις που είχαν προκύψει πέναλτι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Ιαπωνία έφτανε για 2η φορά στη «ρώσικη» ρουλέτα, στην 4η απόπειρά της να βρεθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Και η παράδοση συνεχίστηκε. Η παράδοση που θέλει αυτόν που εκτελεί πρώτος να μην κερδίζει στο φινάλε, έλαβε χώρα και στο Κατάρ, με τους «Σαμουράι» να επιλέγουν να πάρουν πρώτοι την ευθύνη και τον Λιβάκοβιτς να μην τους επιτρέπει να πανηγυρίσουν.

Απέκρουσε τρία πέναλτι, η Ιαπωνία σκόραρε μόλις σε μία περίπτωση και η Κροατία συνεχίζει στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας για 3η διαδοχική φορά στην διαδικασία των πέναλτι.

Το χαμένο πέναλτι του Μάρκο Λιβάγια αποτέλεσε τη μοναδική εκτέλεση που δεν κατέληξε στα δίχτυα και κάπως έτσι, ο Λούκα Μόντριτς δεν σταματά την καριέρα του σε Μουντιάλ, απέναντι στην Ιαπωνία, που είχε κάνει και το ντεμπούτο του πριν από 16 χρόνια.

Η Κροατία γίνεται η 7η ευρωπαϊκή χώρα που κερδίζει στα πέναλτι στις 16 τελευταίες περιπτώσεις και η Ιαπωνία δεν συνεχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά την αξιέπαινη πορεία της στο τουρνουά…

Αναλυτικά, οι έξι τελευταίες φορές που η ομάδα που εκτέλεσε πρώτη, έχασε την πρόκριση:

2018: Κροατία – Ρωσία 2-2 (πεν. 4-3)

2018: Αγγλία – Κολομβία 1-1 (πεν. 4-3)

2018: Κροατία – Δανία 1-1 (πεν. 3-2)

2018: Ρωσία – Ισπανία 1-1 (πεν. 4-3)

2014: Αργεντινή – Ολλανδία 0-0 (πεν. 4-2)

2014: Ολλανδία – Κόστα Ρίκα 0-0 (πεν. 4-3)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης