Μουντιάλ 2022

Γκαρανγκ Κουόλ: Το βενιαμίν «καγκουρό» που έβαλε το όνομά του δίπλα στου... Πελέ!

Γκαρανγκ Κουόλ: Το βενιαμίν «καγκουρό» που έβαλε το όνομά του δίπλα στου... Πελέ!
Σε ένα ματς γεμάτο... ρεκόρ και πρωταγωνιστές, ο Γκαράνγκ Μαγιέν Κουόλ της Αυστραλίαςτο νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νιουκάστλ, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης σε νοκ-αουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον εμβληματικό Πελέ.
Στο ματς που έκλεισε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του Μουντιάλ του Κατάρ, ανάμεσα σε Αργεντινή και Αυστραλία, «έλαμψαν» αρκετοί και κυρίως ήταν από τη μεριά της «αλμπισελέστε» μιας και εκείνη κατάφερε να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα προημιτελικά. Από τον σπουδαίο Λιονέλ Μέσι μέχρι τον επιδραστικό Λισάντρο Μαρτίνες, η Αργεντινή μπορεί να μην έθελξε με την εμφανισή της αλλά πήρε αυτό που χρεαζόταν. Και αυτό ήταν η πρόκριση στις «8» κορυφαίες ομάδες του τουρνουά.

Για να τα καταφέρει όμως έπρεπε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Αυστραλίας. Την ίδια ώρα λοιπόν που η αρμάδα του Σκαλόνι έπαιρνε την μεγάλη πρόκριση, στο χορτάρι του «Ahmad bin Ali Stadium», στην Αλ Ραγιάν και πιο συγκεκριμένα στο 71', γραφόταν μία άλλη, διαφορετική ιστορία.
Την ημέρα που τα δυσάρεστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Πελέ και την επιδείνωσή του φτάνουν από Βραζιλία μεριά, ο Γκαράνγκ Κουόλ των «καγκουρό» έβαζε το ονομά του, δίπλα στο δικό του. Ο νεαρός ταλαντούχος μεσοεπιθετικός που γεννήθηκε στο Χαρτούν του Σουδάν και μετανάστευσε σε πολύ μικρή ηλικία μαζί με την οικογένεια του για την... γη της επαγγελίας και την Ωκεανία, έγινε ο δεύτερος μικρότερος ηλικιακά που αγωνίζεται σε αγώνα νοκ-αουτ φάσης σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 
Όντας ο δεύτερος νεαρότερος αθλητής της φετινής διοργάνωσης (μετά τον Μουκοκό της Γερμανίας), σε ηλικία 18 ετών και 79 ημερών (γεννηθείς 15 Σεπτέμβρη 2004), «έγραψε» το ονομά του με... χρυσά γράμματα» σε άλλη μία κατηγορία. Στην κορυφή της οποία φυσικά φιγουράρει ο «θρύλος» του αθλήματος, Πελέ, την ίδια στιγμή που «χαροπαλεύει» για τη ζωή του, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Ο Βραζιλιάνος κρατά το ρεκόρ από το μακρινό 1958 όταν σε ηλικία 17 ετών και 249 ημερών, έκανε «πράματα και θάματα» στα γήπεδα της Σουηδίας. Τι σου είναι η μοίρα όμως καμιά φορά;

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης