Μουντιάλ 2022

Σερβία – Ελβετία: Ντέρμπι πρόκρισης αλλά και εγωισμού

Σερβία – Ελβετία: Ντέρμπι πρόκρισης αλλά και εγωισμού

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε Σερβία και Ελβετία να διεκδικούνε ξανά, τέσσερα χρόνια μετά, την πρόκριση από όμιλο του Μουντιάλ σε μεταξύ τους παιχνίδι με τους Σέρβους να αναζητούν την εκδίκηση για την ήττα και τις… προκλήσεις του 2018.

Την 1η Απριλίου του 2022 η κληρωτίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε… κέφια, βγάζοντας μαζί Βραζιλία, Σερβία και Ελβετία σε έναν όμιλο… καρμπόν με αυτόν του Μουντιάλ 2018. Μοναδική διαφορά; Η παρουσία του Καμερούν αντί της Κόστα Ρίκα.

Στο άκουσμα της κλήρωσης αυτής Σέρβοι, Ελβετοί αλλά και όλοι οι λάτρεις του αθλήματος χαμογέλασαν και… έσφιξαν τις γροθιές τους, γνωρίζοντας πως κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί ξανά «μάχη» μεταξύ των δύο για την πρόκριση στους 16, με την Σελεσάο να αποτελούσε όπως και τότε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν με την Ελβετία, όμως, να έχει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης.

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν προκρίνεται σίγουρα με νίκη και πιθανότατα με ισοπαλία ( απλά πρέπει να μην χάσει η Βραζιλία κόντρα στο Καμερούν), κρατώντας έτσι την τύχη στα χέρια της.

Από την άλλη πλευρά, οι Σέρβοι… διψάνε για την νίκη- εκδίκηση, έχοντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω για όσα είχαν διαδραματιστεί εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου τον Ιούνιο του 2018.

Για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου, τότε, στο Κάλινινγκραντ της Ρωσίας η εθνική ομάδα της Ελβετίας πέτυχε σπουδαία ανατροπή (2-1) με πρωταγωνιστές τους Γκρανίτ Τζάκα και Σερντάν Σακίρι.

Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές με καταγωγή από το Κόσοβο, μήλο της έριδος μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας, φρόντισαν να «πληγώσουν» τους Σέρβους με τα γκολ τους, αλλά και να τους… εξοργίσουν με τον πανηγυρισμό τους.

Συγκεκριμένα, Τζάκα και Σακίρι σχημάτισαν με τα χέρια τον αλβανικό δικέφαλο αετό, αμέσως μετά τα κρίσιμα γκολ τους, στέλνοντας Ελβετούς και… Αλβανούς φιλάθλους στον έβδομο ουρανό.

Σήμερα, λοιπόν, η ομάδα του Στόικοβιτς ψάχνει απεγνωσμένα μία νίκη που θα φέρει στον λαό της Σερβίας διπλή χαρά. Τόσο για την πρόκριση στους 16, όσο και για την εκδίκηση για όσα έγιναν τέσσερα χρόνια πριν.

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης