Μουντιάλ 2022

Δανία: Η αποτυχία στο Μουντιάλ και η επόμενη μέρα

Δανία: Η αποτυχία στο Μουντιάλ και η επόμενη μέρα

Το Μουντιάλ στο Κατάρ ολοκληρώθηκε για την Δανία τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου και το BN Sports σκιαγραφεί όλες τι λεπτομέρειες της παταγώδης αποτυχίας και τα δεδομένα για την επόμενη μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Η ήττα με 1-0 από την Αυστραλία αποδείχθηκε το κύκνειο άσμα των Βίκινγκς στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ καλείται να ξεχάσει γρήγορα την διοργάνωση και να στρέψει την προσοχή της στα προκριματικά που έρχονται τον Μάρτιο για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024.

Η τελευταία θέση πίσω από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γάλλους, την Αυστραλία και την Τυνησία σηματοδοτεί την χειρότερη παρουσία των Δανών σε τελική φάση του Μουντιάλ.

Από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Τυνησία φάνηκε ότι η Δανία και συγκεκριμένα οι σταρ της ομάδας δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η ισοπαλία της πρεμιέρας και η ήττα από την Γαλλία με 2-1 έφεραν σε δύσκολη θέση τον προπονητή Κάσπερ Χιούλμαντ που έπρεπε σε διάστημα λίγων ημερών να βρει την λύση κόντρα στα “καγκουρό” για να γυρίσει την κατάσταση, κάτι που δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό.

Ο στόχος της ομάδας για πρόκριση στα νοκ άουτ χάθηκε και οι όποιες προσδοκίες υπήρχαν στο στρατόπεδο της ομάδας, απόρροια της περσινή πορείας στο Euro όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, πήγαν στράφι. Οι σταρ της ομάδας δεν διακρίθηκαν ενώ και οι επιλογές του προπονητή δεν ήταν σωστές. Οι αμυντικοί Αντρέας Κρίστενσεν και Σιμόν Κιάερ ταλαιπωρούνται όλη την σεζόν με τραυματισμούς και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Το ίδιο ισχύει και για τους Κρίστιαν Νόργκαρντ, Μικέλ Ντάμσγκαρντ και Γιανίκ Πόουλσεν, ενώ και το μεγάλο αστέρι, ο Κρίστιαν Έρισκεν, δεν βοήθησε.

Η επιθετική γραμμή των Μπρέιθγουειτ, Ντόλμπεργκ και Κορνέλιους δεν εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους ενώ οι Χόιμπιεργκ και Λίντστρομ, που πραγματοποιούν μέχρι στιγμής την καλύτερη σεζόν στην καριέρα τους σε Τότεναμ και Άιντραχτ Φρανκούρτης αντίστοιχα, ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν από ναυάγιο.

Όσο για την επόμενη μέρα στην Εθνική ομάδα της Δανίας, ο Κάσπερ Χιούλμαντ δεσμεύεται με συμβόλαιο και θα συνεχίσει και στα προκριματικά. Στόχος για τους Δανούς είναι η πρόκριση στα τελικά και βασική προϋπόθεση για να το καταφέρουν είναι η αποτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου να τους γίνει μάθημα!

Μυλωνάς Σπύρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης