Μουντιάλ 2022

Κόστα Ρίκα-Γερμανία 2-4: Νίκη... αποκλεισμός, για 2ο σερί Μουντιάλ εκτός νοκ-άουτ οι τετράκις τροπαιούχοι (video)

Κόστα Ρίκα-Γερμανία 2-4: Νίκη... αποκλεισμός, για 2ο σερί Μουντιάλ εκτός νοκ-άουτ οι τετράκις τροπαιούχοι (video)

Σε ένα ματς με απίστευτη διακύμανση και τρομερές εναλλαγές του σκορ, η Γερμανία επικράτησε με 4-2 της Κόστα Ρίκα, αλλά αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας στην 3η θέση του 5ου ομίλου, από την στιγμή που οι Ισπανοί ηττήθηκαν από τους Ιάπωνες.

Το σκέφτεσαι και λες δεν μπορεί να έχει γίνει. Και όμως, συνέβη. Η Γερμανία όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει πολλά γκολ απέναντι στην Κόστα Ρίκα, αλλά δυσκολεύτηκε και να την κερδίσει, με το τελικό 4-2 να σηματοδοτεί πως τερματίζει στην 3η θέση του 5ου ομίλου, βιώνοντας τον τρίτο αποκλεισμό στην ιστορία της από τα νοκ – άουτ, από την στιγμή που η Ισπανία έχασε από την Ιαπωνία!

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως αν δει κανείς το ματς, η «Μάνσαφτ» δεν πραγματοποίησε μία αρνητική εμφάνιση, εν αντιθέσει με την πρεμιέρα και με το πρώτο μέρος του ματς κόντρα στην Ισπανία.

Το αντίθετο μάλιστα. Ο Μουσιάλα απείλησε στο 3ο λεπτό και η υπεροχή της Γερμανίας δικαιώθηκε μόλις στο 10’, με τον Ράουμ να σεντράρει και τον Γκνάμπρι να πετυχαίνει το 21ο του γκολ με την φανέλα της χώρας του.


Ακολούθησε μεγάλη πίεση από πλευράς φιλοξενούμενων, αλλά ο Κέιλορ Νάβας ήταν εκεί, στις προσπάθειες του Γκορέτσκα, του Γκνάμπρι και του Μουσιάλα από το 15ο μέχρι και το 40ο λεπτό.


Την τελευταία φάση του πρώτου μέρους την είχε όμως η Κόστα Ρίκα, η οποία βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Σπενς στο 43ο λεπτό, αλλά ό,τι δεν έγινε εκεί, έλαβε χώρα στο 58ο λεπτό, σε μία έξοχα εκτελεσμένη αντεπίθεση, με τον Τεγιέδα να νικά τον Νόιερ.


«Σοκ» για τη «Μάνσαφτ», άμεση προσπάθεια για αντίδραση, αλλά η προσπάθεια του Αντόνιο Ρίντιγκερ κατέληξε στο δοκάρι, στο 63ο λεπτό. Ό,τι ακριβώς συνέβη και με το τρομερό σουτ του Μουσιάλα στο 67’, με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί δοκάρι του Κέιλορ Νάβας.


Και εκεί, το… σοκ έγινε μεγαλύτερο. Το γύρισε η Κόστα Ρίκα, εκμεταλλευόμενη πολλές… κόντρες σε μία μόλις στατική φάση και το 2-1 από τον Βάργκας ήταν γεγονός. Πλέον, η Κόστα Ρίκα περνούσε ως 2η και η Γερμανία αποκλειόταν μαζί με την Ισπανία από το τουρνουά!


Αρνήθηκαν όμως οι Γερμανοί να… πέσουν χωρίς να παλέψουν και γύρισαν το ματς, με δύο γκολ του Κάι Χάβερτς. Τέσσερα λεπτά μετά ο παίκτης της Τσέλσι ισοφάρισε και στο 85ο λεπτό, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.


Στο τέλος της ημέρας όμως, ούτε αυτό διαφοροποίησε τα πράγματα, όπως και το γκολ του Φούλκρουγκ στο φινάλε. Η Γερμανία αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, πριν καν φτάσει στα νοκ – άουτ!

Η φωτογραφία του αγώνα:
Fi60p_IXoAAxtG-_-_Αντιγραφή.jpg

Κόστα Ρίκα (Λουίς Σουάρες): Νάβας, Φούλερ (74’ Μπένετ), Γουόστον, Ντουάρτε, Βάργκας, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Αγκιλέρα (46’ Σάλας), Κάμπελ, Βενέγκας (74’ Ματαρίτα).

Γερμανία (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Ράουμ (67’ Γκέτσε), Γκιντογάν (55’ Φίλκρουγκ), Γκορέτσκα (46’ Κλόστερμαν), Μουσιάλα, Σανέ, Γκνάμπρι, Μίλερ (66’ Χάβερτς).



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης