Μουντιάλ 2022

Ο Επασί έμαθε από το «πάθημα» του Ονάνα: Μόλις δύο κοντινές πάσες κόντρα στη Σερβία! (video)

Ο Επασί έμαθε από το «πάθημα» του Ονάνα: Μόλις δύο κοντινές πάσες κόντρα στη Σερβία! (video)
Τι είναι οι αριθμοί, μπροστά στη 2η συνεχόμενη παρουσία σε ματς Μουντιάλ; Όπως απέδειξε ο Ντέβις Επασί, τίποτα!
Η «μάχη» με τη Σερβία (28/11, 3-3), ήταν ο ορισμός του «do or die» ματς, για το Καμερούν. Οι... μάχες, ωστόσο, ξεκίνησαν πριν τη σέντρα.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Ριγκομπέρτ Σονγκ, ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον βασικό τερματοφύλακα του Καμερούν, Αντρέ Ονάνα. Ο λόγος; Πειθαρχικό παράπτωμα αναφέρθηκε, αρχικά, αλλά όπως έγινε γνωστό, αφορούσε την άρνηση του γκολκίπερ της Ίντερ, να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες, που τον καλούσαν να συμπεριφερθεί με λίγο πιο «πρωτόγονο» ποδοσφαιρικό τρόπο!

Ο τεχνικός των «λιονταριών» ζήτησε να παίρνει μικρότερο ρίσκο, όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Εν ολίγοις, να προτιμά να απομακρύνει με μακρινή μπαλιά, παρά να προσπαθεί να χτίζει επιθέσεις από την άμυνα.

Αρνήθηκε να το κάνει, έμεινε εκτός αποστολής και ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Ντέβις Επασί, έκανε το ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Και προφανώς, έμαθε από το... πάθημα του Ονάνα!



Ο Επασί επιχείρησε 18 πάσες στο ματς κόντρα στη Σερβία (28/11, 3-3), εκ των οποίων μόλις δύο, ήταν σε κοντινή απόσταση. Όλες οι άλλες ήταν μακρινές μεταβιβάσεις.

«Έκλεισε» το ματς με 7 επιτυχημένες πάσες, έναντι 11 που έδωσαν την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο, αλλά τι είναι η στατιστική μπροστά στον κίνδυνο να μείνει κι αυτός εκτός αποστολής, στο ματς που ρίχνει την «αυλαία» στον 7ο όμιλο, κόντρα στη Βραζιλία (02/12, 21:00);

«Χαλάλι» το 61% ευστοχίας στις πάσες, αν είναι να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το... όνειρο της πρόκρισης στους «16». Έστω κι αν μοιάζει τρομακτικά δύσκολο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης