Μουντιάλ 2022

«Kουλούρια ημίχρονο, γκολ τελικό!»

«Kουλούρια ημίχρονο, γκολ τελικό!»

Της... υπομονής είναι το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι 32 ομάδες μοχθούν στο πρώτο, αλλά συνήθως σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο. Αν σκοράρουν δηλαδή...

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ βρίσκεται σε πλήρη δράση. Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 28 παιχνίδια και έχουν σημειωθεί συνολικά 66 γκολ. Κάτι περισσότερο από 2 γκολ ανά αγώνα δηλαδή (2,3 αν θέλουμε ακρίβεια).

Από αυτά τα 28 παιχνίδια, τα ημίχρονα των 15 παιχνιδιών έχουν λήξει ισόπαλα στο 0-0. Μεγάλες εξαιρέσεις σε αυτά τα…. «άγευστα» πρώτα σαρανταπεντάλεπτα αποτελούν το 2-1 των Γάλλων επί της Αυστραλίας (4-1 τελικό) και το 3-0 της Ισπανίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα (7-0 τελικό).

Αν κοιτάξει κανείς τα δεύτερα ημίχρονα του τρέχοντος Μουντιάλ, θα διαπιστώσει πως τα 44 από τα 66 γκολ -έως τώρα- της διοργάνωσης έχουν σημειωθεί αφού ο διαιτητής έχει καλέσει τις δύο ομάδες για το δεύτερο μέρος των αγώνων!

Παρατηρούμε λοιπόν πως το 66,6% των γκολ της διοργάνωσης έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που μας δείχνει εν πολλοίς και τη φιλοσοφία των ομάδων.

Συν τοις άλλοις, από αυτά τα 44 γκολ των δευτέρων ημιχρόνων, τα 7 έχουν μπει στις καθυστερήσεις, και μάλιστα αρκετά εξ αυτών έχουν κρίνει και τον νικητή της αναμέτρησης!

Τρανό παράδειγμα τα δύο των Ιρανών κόντρα στην Ουαλία, που σημειώθηκαν στο 90+8’ και το 90+11’. Και το Μαρόκο όμως «κλείδωσε» τη νίκη-έκπληξη επί του Βελγίου (2-0) με γκολ στον έξτρα χρόνο, πράγμα που έκανε και η Ολλανδία στην 1η αγωνιστική με τη Σενεγάλη (2-0).

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης