Μουντιάλ 2022

Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: Στο ιστορικό βράδυ του Βαλένσια οι «Τρι» άξιζαν περισσότερα... (video)

Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: Στο ιστορικό βράδυ του Βαλένσια οι «Τρι» άξιζαν περισσότερα... (video)
Χωρίς νικητή και με σκορ 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολλανδία και Εκουαδόρ, για την 2η αγωνιστική του 1ου Ομίλου. Αμφότερες οι ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό, σημειώνοντας την πρώτη τους ισοπαλία στην φετινή διοργάνωση. Μεγάλη ημέρα για τον «πρωταγωνιστή» των «Τρι» Έννερ Βαλένσια, ο οποίος πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης, έγινε ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας τα 6 συνεχόμενα με τη φανέλα της πατρίδας του.
Ολλανδία και Εκουαδόρ αναδείχθηκαν ισόπαλες και με 1-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου. Το σύνολο του Φαν Χάαλ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με το γρήγορο γκολ του Χάκπο (6'), δεν κατάφερε να διατήρησει το υπέρ του σκορ, με το Εκουαδόρ να κάνει ψυχωμένη εμφάνιση, βάζοντας δύσκολα στο «φαβορί» του Ομίλου.


Η Ολλανδία προγήθηκε από νωρίς στο σκορ, με το εκπληκτικό γκολ του Χάκπο στο 6' να δίνει το προβάδισμα στους «Οράνιε»Κλάασεν εκμεταλεύθηκε το λάθος του Καισέδο στην άμυνα, τροφοδοτώντας στη συνέχεια τον Κόντι Χάκπο, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στη φετινή διοργάνωση.


Μετά το γκολ, ο Ισημερινός ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να αντιδράσει, με τους Ολλανδούς ωστόσο να ελέγχουν την κατάσταση και να αμύνονται αποτελεσματικά. Σημαντικότερη στιγμή των «Τρι» στο πρώτο μέρος αποτέλεσε το σουτ του Βαλένσια στο 32', το οποίο και απέκρουσε υποδειγματικά ο Νόπερτ. Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι η Ολλανδία έριξε το τέμπο, η ομάδα του Αλφάρο βρήκε δίχτυα, με το γκολ του Εστουπινιάν στο 45+3 να ακυρώνεται λόγω παρεμπόδισης του Νόπερτ από τον Πορόσο. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με το 1-0 να αποτελεί σκορ ημιχρόνου.



Στην επανάληψη, η «απάντηση» του Εκουαδόρ ήταν άμεση και ήρθε από τα πόδια του «συνήθη ύποπτου» Ένερ Βαλένσια. Ο 33χρονος ισοφάρισε σε 1-1 στο 49', πλασάροντας στην επαναφορά τον Νόπερτ. Με αυτό το γκολ ο Βαλένσια... έγραψε «ιστορία» καθώς πέτυχε το 6ο συνεχόμενο τέρμα του Ισημερινού σε Μουντιάλ, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος σκόρερ τη φετινή διοργάνωση (3 γκολ).
 
 

 Μετά την ισοφάριση, οι Εκουαδοριανοί κυριάρχησαν στο παιχνίδι, περιόρισαν τον αντίπαλο και δημιούργησαν σημαντικές προυποθέσεις για δεύτερο γκολ. Αυτό αποτυπώθηκε και στο 58', με το σουτ του Εστράδα και το δοκάρι του Πλάζα να «ανησυχούν» την πορτοκαλί εστία. Η Ολλανδία μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης δεν «έπεισε» με την απόδοσή της, με το Εκουαδόρ αυτό από την άλλη, να το αφήνει ανεκμετάλλευτο. Για τους φίλους του Ισημερινού, το παιχνίδι δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Ένερ Βαλένσια αποχώρησε ως τραυματίας, έπειτα από ενοχλήσεις, λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: (Φαν Χάαλ) Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80' Ντε Ρουν), Κλάασεν (69' Μπερχάους), Μπέρχβαϊν (46' Ντεπάι), Χάκπο (80' Βέγκχορστ)
ΕΚΟΥΑΔΟΡ: (Αλφάρο) Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Ινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90' Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90' Ροντρίγκες), Εστράδα (74' Σαρμιέντο)

Η φωτογραφία του αγώνα:

Ο τραυματισμός του Ένερ Βαλένσια λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, και η απομάκρυνση του από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο.
valencia_injury.jpg

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης