Μουντιάλ 2022

Φινάλε στο αφιέρωμα του BN Sports: Συνεντεύξεις με Ντεσάν, Λίπι, Ριβάλντο κι άλλους οκτώ Παγκόσμιους Πρωταθλητές!

Φινάλε στο αφιέρωμα του BN Sports: Συνεντεύξεις με Ντεσάν, Λίπι, Ριβάλντο κι άλλους οκτώ Παγκόσμιους Πρωταθλητές!
Οι έντεκα συνεντεύξεις του BN Sports με ισάριθμους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, συγκεντρωμένες! Διαβάστε όσα δήλωσαν στο BN Sports οι Ντιντιέ Ντεσάν, Μαρσέλο Λίπι, Ριβάλντο και όχι μόνο!
Σχετικά Άρθρα
Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα. Η ιδέα εξελίχθηκε σε πρότζεκτ και αφού μαζεύτηκαν τα πρώτα κομμάτια του παζλ, έγινε εμμονή!

Η ιδέα ήταν απλή: ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το εγχείρημα, όμως, μόνο εύκολο δεν ήταν. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ωστόσο, πως το παζλ θα ολοκληρωνόταν με τόσο ιδανικό τρόπο.

Από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 24 του ίδιου μήνα, μία ενδεκάδα Παγκόσμιων Πρωταθλητών φιλοξενήθηκε στο www.bnsports.gr. Ένας εκπρόσωπος της κάθε κατόχου, από το 1978, έως και το 2018.

Το «ταξίδι» ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, με τον Ουμπάλδο Φιγιόλ. Συνεχίστηκε με τους Μάρκο Ταρντέλι, Χόρχε Μπουρουτσάγκα και Αντρέας Μπρέμε. Τρεις παίκτες που «χάρισαν» το πολύτιμο τρόπαιο σε Ιταλία (1982), Αργεντινή (1986) και Γερμανία (1990), αντίστοιχα, σκοράροντας στον τελικό.

Η «σκυτάλη» πέρασε στα χέρια του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας εν έτει 1994, Ντούνγκα, κι από αυτόν στον Βενσάν Καντελά, για την πρώτη κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γαλλία, το 1998.

Έπειτα, ο Ριβάλντο μας μίλησε για τη δεύτερη κατάκτηση της Βραζιλίας (2002), μέσα σε τρία Μουντιάλ, ενώ ο «αρχιτέκτονας» της Ιταλίας του 2006, Μαρσέλο Λίπι, για την επιστροφή της «Σκουάντρα Ατζούρα» στην κορυφή του κόσμου, μετά από 34 χρόνια.

Ο Ζοάν Καπντεβίλα, που δεν έχασε δευτερόλεπτο στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την πρώτη «στέψη» της Ισπανίας (2010), ενώ ο Λούκας Ποντόλσκι, ανέλαβε παρόμοιο ρόλο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας εν έτει 2014, όταν η Γερμανία «σάρωσε» τα πάντα στο διάβα της.

Το «ταξίδι» τελείωσε, με ένα φινάλε που κανείς δεν τολμούσε να φανταστεί, όταν ξεκινούσε. Από την άλλη, το πρότζεκτ χτίστηκε με τόση υπομονή, επιμονή, αγάπη και βοήθεια, όπου «πονούσε», από τους Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Άλκη Τσαβδαρά, δεδομένα το άξιζε.

Ο νυν προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, ένας από τους μόλις τρεις ανθρώπους που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ως παίκτες και ως προπονητές, «έριξε» την αυλαία.

Ένα πρότζεκτ ολοκληρώθηκε, αλλά σίγουρα, ένα άλλο θα αρχίσει σύντομα. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μείνετε συντονισμένοι στο BN Sports!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης