Μουντιάλ 2022

Πέναλτι με ρυθμούς Μουντιάλ... 2018 και «φουλ» για νέο ρεκόρ!

Πέναλτι με ρυθμούς Μουντιάλ... 2018 και «φουλ» για νέο ρεκόρ!
Οκτώ πέναλτι στα πρώτα δώδεκα ματς ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου; Μόνο καινούργιο φαινόμενο δεν είναι!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ «έκρυβε» εκπλήξεις στις 13 πρώτες αγωνιστικές του, κυρίως μέσω Αργεντινής και Γερμανίας ή Σαουδικής Αραβίας και Ιαπωνίας αν προτιμάτε, παιχνίδια με μεγάλο σκορ, όπως αυτό της Αγγλίας με το Ιράν, αλλά και πάρα πολλά πέναλτι. Για την ακρίβεια, μόλις σε πέντε ματς δεν υπήρξε πέναλτι:

Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2 (21/11)
Δανία - Τυνησία 0-0 (22/11)
Γαλλία - Αυστραλία 4-1 (22/11)
Μαρόκο - Κροατία 0-0 (23/11)
Ελβετία - Καμερούν 1-0 (24/11)


Στα μάτια πολλών, ο αριθμός των οκτώ πέναλτι σε 13 αγώνες είναι πρωτοφανής. Ισχύει, όμως;

Ισχύει μόνο αν δεν έχουν παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το 2018. Το πρώτο Μουντιάλ στην ιστορία, που είχε VAR!


Ακριβώς όπως και φέτος στο Κατάρ, έτσι και στην προηγούμενη διοργάνωση, η δυνατότητα επανεξέτασης των φάσεων «εκτόξευσε» τον αριθμό των πέναλτι που δίνονται. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως το Μουντιάλ της Ρωσίας ολοκληρώθηκε με 29 πέναλτι να έχουν δοθεί, ενώ το τελευταίο χωρίς VAR, της Βραζιλίας εν έτει 2014, είχε μόλις 13!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μοιάζει έτοιμο να πάρει τη «σκυτάλη» από αυτό του 2018, αφού όπως και τότε, έτσι και φέτος, έχουν δοθεί 8 πέναλτι στις πρώτες 13 αγωνιστικές! Ακόμα μία σύμπτωση; Στα δίχτυα έχουν καταλήξει έξι εκτελέσεις, ακριβώς όπως και πριν τέσσερα χρόνια!

Όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένεται... τιτανομαχία ανάμεσα σε Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και 2022, για την πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν συνεχίζουν να δίνονται με την ίδια συχνότητα στο Κατάρ, υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 42 έως το τέλος της διοργάνωσης!

Όσον αφορά αυτούς που αναρωτιούνται, πώς γίνεται να δίνονται τόσα πέναλτι; Εφόσον το ποδόσφαιρο συνυπάρχει με το VAR, θέλοντας και μη, θα το συνηθίσουν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης