Μουντιάλ 2022

Δανία – Τυνησία 0-0: «Στραβοπάτημα» για την παρέα του Έρικσεν που τα βρήκε… σκούρα απέναντι στoυς Αφρικανούς (video)

tags :
Δανία – Τυνησία 0-0: «Στραβοπάτημα» για την παρέα του Έρικσεν που τα βρήκε… σκούρα απέναντι στoυς Αφρικανούς (video)

Δανία και Τυνησία μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο σε ένα φτωχό ποιοτικά ματς, με το τελικό 0-0 να είναι απόλυτα δίκαιο για τις δύο ομάδες που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις καλές στιγμές που είχαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. 

Χωρίς τέρματα έμεινε η Δανία και η Τυνησία με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0 για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου, έχοντας η κάθε μια το δικό της ημίχρονο όπου δεν μετουσίωσαν τις ποιοτικές τους φάσεις σε γκολ. Έτσι, μοιράστηκαν τον πόντο της ισοπαλίας, με τους Δανούς να στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Γαλλία, ενώ η Τυνησία θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία για την 2η αγωνιστική του γκρουπ.

Στα του αγώνα, η  αναμέτρηση ξεκίνησε με την Τυνησία να έχει την πρώτη ευκαιρία για γκολ μετά την προσπάθεια του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μοχάμεντ Ντράγκερ που στο 11’ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, η μπάλα άλλαξε πορεία στα σώματα και πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Σμάιχελ.

Στο 23’ η Τυνησία σκόραρε με τον Ισάμ Τζεμπάλι που έφυγε ολομόναχος στο τετ-α-τετ νικώντας τον Σμάιχελ με ψύχραιμο πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του επόπτη για οφσάιντ.

Στο πρώτο ημίωρο η Δανία αναλώθηκε σε πολλές σέντρες μήπως και γίνει απειλητική προς την αντίπαλη εστία, δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο 39’ η ομάδα της Αφρικής έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Λαϊντουνί που αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει χωρίς κάποιο γκολ.

 

Στο δεύτερο μέρος, η Δανία ανέβασε απόδοση της και έκανε την μεγαλύτερη ευκαιρία  στο 69’ με τον Κρίστιαν Έρικσεν να σουτάρει πολύ δυνατά και τον Τυνήσιο γκολκίπερ, Νταχμέν να διώχνει σε κόρνερ.

 

Ένα λεπτό αργότερα, οι Σκανδιναβοί έφτασαν μια… ανάσα στο γκολ με τον Κορνέλιους να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά σε κενή εστία. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να προφυλάσσουν τα μετόπισθεν.

 

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και σε ένα κόρνερ των Δανών, ο Γιασίν Μεριά βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να πηγαίνει στο VAR και να μην δείχνει εν τέλει, την άσπρη βούλα. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με την συνέχεια του γκρουπ να αναμένεται... δραματική. 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Δανία (Χιούλντμαν): Σμάιχελ, Αντερσεν, Κίερ (65’ Ματίας Γιένσεν), Αντρέας Κρίστενσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Μέλε, Ντιλέινι (45+1’ Ντάμσγκααρντ), Χόιμπιεργκ, Ερικσεν, Σκοβ Ολσεν (65’ Λίντστρεμ), Ντόλμπεργκ (66’ Κορνέλιους).

Τυνησία (Καντρί): Νταμέν, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον, Αμπντί, Ντραγκέρ (88’ Κεχρίντα), Λαϊντούνι (88’ Σασί), Σκίρι, Μσακνί (80’ Μεϊμπρί), Σλιμανί (67’ Σλίτι), Τζεμπαλί (80’ Κενίσι).

Η φωτογραφία του αγώνα
ba91ed93a83fdc4189e1fca8568b28b3_XL.jpg

Η χαμένη ευκαιρία του Αντρέας Κορνέλιους στο 70’, όπου δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης