Μουντιάλ 2022

Μία Αγγλία σε… άλλη ταχύτητα, με ιστορικά ρεκόρ και πρώτο 2Χ2 σε πρεμιέρες Μουντιάλ!

Μία Αγγλία σε… άλλη ταχύτητα, με ιστορικά ρεκόρ και πρώτο 2Χ2 σε πρεμιέρες Μουντιάλ!

Δύσκολα πλέον κάποιος θα θυμάται το Nations League! Διότι η Εθνική Αγγλίας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ απέναντι στο Ιράν, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή! Σκόραρε έξι φορές, με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ήταν εκπληκτική σε μερικά διαστήματα του ματς και το πρώτο 2Χ2 στην ιστορία της, σε διαδοχικές πρώτες αγωνιστικές, είναι γεγονός.

Την καλύτερή της εμφάνιση σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ολόκληρη την ιστορία της, πραγματοποίησε η Εθνική Αγγλίας, η οποία ήταν εξαιρετική απέναντι στο Ιράν, επικράτησε με 6-2 και επί της ουσίας, έθεσε τις βάσεις για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού!

Είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, είδε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να γίνεται ο πρώτος παίκτης που δεν αγωνίζεται στο «Νησί», αλλά σκοράρει στο πρώτο ματς του Μουντιάλ για την χώρα του, ενώ ο Μπουκάγιο Σάκα βρήκε δίχτυα δις και το ντεμπούτο του με την φανέλα της Αγγλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δεδομένα θα του μείνει αξέχαστο.

Από εκεί και πέρα, μπορεί η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην κατάφερε να ισοφαρίσει τη μεγαλύτερη νίκη της σε Μουντιάλ, αυτή με 6-1 επί του Παναμά, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση, έκανε κάτι που δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ!

Στην 22η διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Αγγλία έκανε το πολυπόθητο 2Χ2. Νίκησε δηλαδή σε δύο διαδοχικές πρεμιέρες, με την αρχή να έχει γίνει το 2018 επί της Τυνησίας και την συνέχεια να λαμβάνει χώρα απέναντι στο Ιράν, με την εξέλιξη της συνάντησης να γίνεται φανερή από πολύ νωρίς.

Απαραίτητη διευκρίνιση χρίζει το γεγονός πως και στο 1970 και το 1982, η Αγγλία είχε κερδίσει δύο σερί φορές σε πρεμιέρα, αλλά τότε, είχαν μεσολαβήσει και δύο διοργανώσεις, στις οποίες δεν είχε συμμετάσχει.

Τέλος, «ιστορικό» ήταν το ματς και για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, καθώς έφτασε τις 9 νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις και ξεπέρασε τον Σερ Αλφ Ράμσεϊ. Τον προπονητή δηλαδή που κατέκτησε το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης