Μουντιάλ 2022

Ο Χατζισαφί αποθεώθηκε από το BBC μετά τις δηλώσεις του υπέρ του ιρανικού λαού

Ο Χατζισαφί αποθεώθηκε από το BBC μετά τις δηλώσεις του υπέρ του ιρανικού λαού
Με άκρως εγκωμιαστικά λόγια σχολιάστηκαν στο BBC οι δηλώσεις του Εχσάν Χατζισαφί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της εθνικής ομάδας του Ιράν. Ο άσος της ΑΕΚ με τα λόγια του έδειξε συμπαράσταση στον λαό της πατρίδας του μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα, με την στάση του να αποθεώνεται από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Εχσάν Χατζισαφί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της εθνικής ομάδας του Ιράν δεν «μάσησε» τα λόγια του και μίλησε σχετικά με την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός της πατρίδας του το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας την συμπαράστασή του σε αυτόν.


Η αρθρογράφος του BBC, Σάιμα Καλίλ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιρανό άσο της ΑΕΚ ύστερα από την τοποθέτησή του γράφοντας τα εξής:

«Αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά. Όχι τόσο εξαιτίας όσων είπε, αλλά κυρίως εξαιτίας του ποιός τα είπε και πού τα είπε. Δεν είναι σύνηθες για έναν σημαντικό παίκτη να μιλά για οτιδήποτε πολιτικό σε ένα τουρνουά όπως αυτό. Αλλά το να δείχνει ότι τάσσεται στο πλευρό των Ιρανών διαδηλωτών και να αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι στο Ιράν είναι δυσαρεστημένοι είναι σημαντικό. Θυμηθείτε, κάνει αυτά τα σχόλια στο Κατάρ, οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βασικό σύμμαχο του Ιράν.

Τις τελευταίες μέρες, έχω γνωρίσει αρκετές Ιρανές εδώ στη Ντόχα. Κάποιες ήταν άνετες να μιλήσουν ανοιχτά και με οργή ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, άλλες ήταν πιο επιφυλακτικές. Ολες είπαν ότι δεν θα υποστήριζαν την ιρανική ομάδα επειδή τη συνδέουν με την ιρανική κυβέρνηση. Αυτό που είπε ο Χατζισαφί σήμερα θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την αντίληψη. Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για εκείνον στο Ιράν, ίσως μπορεί να ισχυριστεί ότι εξέφραζε συμπάθεια στους αστυνομικούς και όχι στους διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους.

Άλλωστε πρόκειται για μια χώρα όπου οι αρχές έχουν καταστείλει βίαια πολλούς από αυτούς που μιλούν ενάντια στην
καταπίεση»

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης