Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Ρούνεϊ «συστήθηκε» στην Εθνική Αγγλίας… ιστορικά, σε ένα γήπεδο που πλέον δεν υπάρχει! (video)

Ο Ρούνεϊ «συστήθηκε» στην Εθνική Αγγλίας… ιστορικά, σε ένα γήπεδο που πλέον δεν υπάρχει! (video)

Η μέρα που ένας 17χρονος «αναψοκοκκινισμένος» επιθετικός «συστήθηκε» στο αγγλικό κοινό. Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες του Σβεν Γκόραν Έρικσον σε ένα γήπεδο που δεν υπάρχει πια. Ο Άγγλος έμελλε να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική Αγγλίας!

 

Γράφει ο Δημήτρης Τσάκνης

Μία μέρα σαν τη σημερινή, 21 χρόνια πριν, ένας αναψοκοκκινισμένος νεαρός Άγγλος επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «Τριών Λεόντων». O 17χρονος τότε επιθετικός που μόλις είχε ενσωματωθεί στις τάξεις της πρώτης ομάδας της Έβερτον, έγραψε την πρώτη, από τις συνολικά 120 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Όλα αυτά μοιάζουν με μακρινή και «ξεθωριασμένη» ανάμνηση, καθώς έγιναν σε ένα γήπεδο που δεν υπάρχει πια.

120220rooney600.jpg

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα στο Upton Park, την ιστορική έδρα της Γουέστ Χαμ, η οποία έχει πλέον κατεδαφιστεί! Ήταν ένας φιλικός αγώνας με την Αυστραλία που φέρει αυτή την σπουδαία σημειολογία για τον Γουέιν Ρούνεϊ. Σε εκείνο το παιχνίδι, οι Άγγλοι είχαν γνωρίσει βαριά ήττα, με σκορ 3 – 1 και ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, είχε πάρει μία μάλλον τρελή απόφαση ακόμη και για φιλικό παιχνίδι. Να αλλάξει και τους 11 ποδοσφαιριστές του πρώτου ημιχρόνου.

ENGLAND_ROONEYΚαταγραφή.PNG

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έγραψε ιστορία στο 46ο λεπτό, όταν κατέλαβε τη θέση του Μάικλ Όουεν. Ήταν ο νεότερος ποδοσφαιριστής που είχε φορέσει τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο. Ένα ρεκόρ που αργότερα θα έσπαγε Θίο Γουόλκοτ.

Ο, μετέπειτα, επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε (μέχρι να τον προσπεράσει ο Χάρι Κέιν) ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική Αγγλίας με απολογισμό 53 τέρματα.



Ο Γουέιν Ρούνεϊ εκπροσώπησε την Εθνική Αγγλίας σε έξι διοργανώσεις (EURO 2004, 2012 & 2016) και Mundial (2006, 2010 & 2014). Μάλιστα, στη διοργάνωση της Βραζιλίας το 2014, ο Ρόι Χόντσον που καθοδηγούσε την Εθνική Αγγλίας, ανέθεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον επιθετικό της Γιουνάιτεντ, με τα «Τρία Λιοντάρια» ωστόσο να γνωρίζουν «ταπεινωτικό» αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων. Ο επίλογος γράφηκε μάλλον κάπως άδοξα και κάπως πρόωρα. Το 2018, σε ηλικία 33 ετών ο Γουέιν Ρούνεϊ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το εθνόσημο στο στήθος. Το παιχνίδι με αντίπαλο τις Ηνωμένες Πολιτείες διεξήχθη (κυριολεκτικά προς τιμήν του Ιδρύματος Γουέιν Ρούνεϊ) στις 4 Νοεμβρίου του 2018 στο Γουέμπλεϊ και ο 33χρονος τότε Άγγλος επιθετικός έπαιξε για περίπου 35 λεπτά.



Αυτό ήταν και το υπ’ αριθμόν 120ο παιχνίδι του Ρούνεϊ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Τότε ήταν που μάλλον άρχισε να «στριφογυρίζει» στο μυαλό του η ιδέα ενασχόλησής του με την προπονητική…

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0