Καρώ Σημαία

«Βασιλιάς» του Μονακό ο Λεκλέρ - Θρίαμβος της Scuderia Ferrari με 1-3 στο πόντιουμ! (video)

«Βασιλιάς» του Μονακό ο Λεκλέρ - Θρίαμβος της Scuderia Ferrari με 1-3 στο πόντιουμ! (video)

Θρίαμβος για Λεκλέρ και Scuderia Ferrari στο Grand Prix του Μονακό και νέο… ενδιαφέρον στην κορυφή της Formula 1. Πιάστρι και Σάινθ έκλεισαν την τριάδα. Υποχώρησε στην έκτη θέση ο Φερστάπεν που απειλήθηκε πολύ από τον Χάμιλτον!

Το Grand Prix του Μονακό, ήταν το όγδοο φετινό ράλι της Formula 1 και αυτό ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη νίκη για τη Scuderia Ferrari και τον Σαρλ Λεκλέρ ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση του πόντιουμ μέσα το σπίτι του! Ο Μονεγάσκος οδηγός πραγματοποίησε μία εξαιρετική κούρσα και πανηγύρισε την πρώτη του εφετινή νίκη.



Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αυστραλός, Όσκαρ Πιάστρι με McLaren, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Κάρλος Σάινθ με την Scuderia Ferrari να είναι αναμφίβολα η μεγάλη κερδισμένη στην κούρσα του Μονακό. Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε έδαφος στην μάχη του τίτλου, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση πίσω από τους Νόρις (4ος) και Ράσελ (5ος). Ο Ολλανδός έδωσε τεράστιες μάχες με τους Ράσελ και Χάμιλτον που τον καταδίωκε και τον άφηνε να «πάρει ανάσα».

Η κούρσα είχε από το ξεκίνημά της πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με τους Πέρεζ, Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ να εμπλέκονται σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς δίχως κανείς από τους τρεις να τραυματιστεί, που έθεσε και τους τρεις νοκ άουτ. Το μονοθέσιο του Πέρεζ έγινε «κομμάτια».

Κακή  εξέλιξη του αγώνα για την ομάδα της Red Bull που είδε τον Ολλανδό πρωταθλητή να παραμένει στην έκτη θέση και τον Μεξικάνο οδηγό της να αποσύρεται από τον αγώνα νωρίς.

Η άνετη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος είχε κερδίσει και την pole position, ανέβασε τον Μονεγάσκο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πιο συγκεκριμένα στους 138 βαθμούς, 31 λιγότερους από τον Μαξ Φερστάπεν που προπορεύεται με 169 βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, Red Bull και Scuderia Ferrari δίνουν μεγάλη μάχη, με την ομάδα των Λεκλέρκ και Σάινθ να κατεβάζει αισθητά τη διαφορά από την Red Bull. Επόμενος αγώνας για τη Formula σε δύο εβδομάδες (το διήμερο 7 – 9) όπου αναμένεται να διεξαχθεί του Grand Prix του Καναδά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0