Καρώ Σημαία

F1: «Αφεντικά» της Ίμολα Φερστάπεν και Red Bull, έχασε την πρωτιά για μόλις... 7 δέκατα ο Νόρις!

F1: «Αφεντικά» της Ίμολα Φερστάπεν και Red Bull, έχασε την πρωτιά για μόλις... 7 δέκατα ο Νόρις!

Νέος (αγχωτικός) θρίαμβος του Φερστάπεν και της Red Bull στην πίστα της Ίμολα. Δεύτερος για 0.7 κλάσματα του δευτερολέπτου, Λάντο Νόρις και McLaren, τρίτη θέση για Λεκλέρ και Scuderia Ferrari.

Αναμφίβολα, ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν έχει διαμορφώσει χαρακτήρα πρωταθλητή και ξέρει καλά πως να παίρνει τις νίκες σε όλες τις κούρσες. Όμως ο σημερινός αγώνας στο Γκραν Πρι της Εμίλια-Ρομάνια είχε πολύ ενδιαφέρον αν και την αρχή όλες οι ενδείξεις προεξοφλούσαν μία άνετη επικράτηση του Ολλανδού.


Για ακόμη μία φορά, άκρως ανταγωνιστική η εικόνα του Λάντο Νόρις με την McLaren, ο οποίος «καρδιοχτύπησε» τον Ολλανδό πρωταθλητή, τερματίζοντας μόλις 0.7 δεύτερα πίσω από τον Φερστάπεν. Η McLaren και ο Άγγλος πιλότος έχουν διαβάσει καλά τις αδυναμίες τόσο του Ολλανδού όσο και της Red Bull στα τελευταία παιχνίδια και αυτό αποδείχθηκε και από τη νίκη στο Μαϊάμι.

Μία από τα ίδια για την Scuderia Ferrari και τους δικούς της πιλότους, με τον Σαρλ Λεκλέρ να «πατάει» βάθρο (3η θέση) αλλά να δείχνουν πως υπάρχει ταβάνι ως προς το τι μπορούν να καταφέρουν.  Το έβδομο φετινό παιχνίδι της Formula 1, διεξήχθη υπό άψογες καιρικές συνθήκες στην Ιταλία, με τους πιλότους να επιλέγουν κατά κύριο λόγο τα μεσαία ελαστικά.

Ο Φερστάπεν κατόρθωσε στο ξεκίνημα αλλά και στη μεγαλύτερη διάρκεια της κούρσας να χτίσει μία διαφορά ασφαλείας, με το μάξιμουμ της χρονικής απόστασης να φτάνει έως και τα 6’’. Ο Νόρις όμως είχε διάθεση και ικανότητα να πιέσει και αφού κατάφερε να εξουδετερώσει την απειλή της Ferrari που ερχόταν από τον Λεκλέρ, ο οποίος ξέφυγε από τα όρια της πίστας και μάζεψε τη διαφορά από τον Ολλανδό ταχύτατα.

Οι έξι τελευταίοι γύροι του αγώνα αποτελούσαν επίδειξη υψηλής τεχνικής και ικανότητας με τους δύο πρωτοπόρους πιλότους, να παλεύουν σε κάθε στροφή. Ο Φερστάπεν πιέστηκε και αγχώθηκε αρκετά αλλά δεν προσέφερε στον Βρετανό τη δυνατότητα να κάνει χρήση DRS, κάτι που θα του προσέφερε πλεονέκτημα, με την καρώ σημαία να πέφτει και τους δύο πιλότους να χωρίζει μία απόσταση μόλις… επτά δεκάτων του δευτερολέπτου.


Ο Λεκλέρ και η Scuderia Ferrari δικαίωσαν εν μέρει τους Ιταλούς που τον παρακολουθούσαν, καθήμενοι στην τρίτη θέση του βάθρου, αποτέλεσμα ικανοποιητικό αλλά εκ των πραγμάτων φτωχό.

59 νίκες καριέρας για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος μεγαλώνει τον θρύλο του στην Formula 1.

Έπεται το προσεχές Σαββατοκύριακο (24-26 Μαΐου) το Γκραν Πρι του Μονακό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0