Καρώ Σημαία

Ο Φελίπε Μάσα διεκδικεί νομικά το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2008, λόγω του σκανδάλου που του το στέρησε! (video)

Ο Φελίπε Μάσα διεκδικεί νομικά το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2008, λόγω του σκανδάλου που του το στέρησε! (video)

Αγωγή του Φελίπε Μάσα εναντίον FIA, FOM, και Μπέρνι Έκλεστοουν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, για το σκάνδαλο του GP της Σιγκαπούρης το 2008!

Ο Φελίπε Μάσα πραγματοποίησε αγωγή εναντίον των FIA, FOM, και του πρώην εμπορικού διευθυντή της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, για το σκάνδαλο του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης το 2008, λόγω του οποίου είχε χάσει τον τίτλο της Formula 1 εκείνη τη χρονιά.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο, που ονομάστηκε αργότερα «Crash-gate», αφορούσε το προαναφερθέν Γκραν Πρι, όπου ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ της Renault, είχε πέσει εσκεμμένα στον τοίχο της πίστας, ώστε να αναγκάσει το αυτοκίνητο ασφαλείας να εισέλθει και να δώσει τη δυνατότητα στον Φερνάντο Αλόνσο να κερδίσει, αλλά και τον Λιούις Χάμιλτον να τερματίσει πάνω από τον Μάσα.

Αυτό το οργανωμένο πλάνο της Renault έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν, η οποία βρήκε πρωταθλητή τον Χάμιλτον, έναν βαθμό μπροστά από τον Μάσα.

Ο Βραζιλιάνος πρώην οδηγός ξεκίνησε να μελετά το θέμα, μετά από δηλώσεις του Μπέρνι Έκλεστοουν το 2023, στις οποίες παραδεχόταν πως υπήρχαν στοιχεία για να διερευνηθεί η υπόθεση.

Ο Μάσα διεκδικεί, λοιπόν, την ακύρωση του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, που θα οδηγήσει και στην απόδοση του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς σε αυτόν. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της προσπάθειας, προχώρησε σε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, εναντίον της FIA, της FOM και του Έκλεστοουν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0