Καρώ Σημαία

Στα... χνάρια του Λιούις Χάμιλτον έρχεται να βαδίσει ο Αντρέα Αντονέλι!

Στα... χνάρια του Λιούις Χάμιλτον έρχεται να βαδίσει ο Αντρέα Αντονέλι!

Ο Λιούις Χάμιλτον αποτελεί πλέον παρελθόν από την Mercedes, με πολλά μεγάλα ονόματα να έχουν πέσει στο... τραπέζι ως πιθανοί αντικαταστάτες του. Μόνο που η γερμανική ομάδα ακούγεται πως ετοιμάζει μεταγραφή-έκπληξη.

Η ζωή του 17χρονου Αντρέα Κίμι Αντονέλι πρόκειται να αλλάξει για πάντα, μιας και η Mercedes τον κατατάσσει πολύ ψηλά στην λίστα της ως αντικαταστάτη του Χάμιλτον.

Με την αποχώρηση του Βρετανού οδηγού, ο Τζορτζ Ράσελ θα γίνει το No.1 της γερμανικής ομάδας, με τα ονόματα των Αλεξάντερ Άλμπον, Κάρλος Σάινθ, Φερνάντο Αλόνσο και Όσκαρ Πιάστρι να συνδέονται περισσότερο με την θέση που έμεινε κενή.

Η Mercedes, όμως, «φλερτάρει» με τον 17χρονο Αντονέλι, ένα παιδί-θαύμα, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα νέων οδηγών της ομάδας από το 2019, έχοντας κερδίσει όλες τις κατηγορίες νέων.

Ο Αντονέλι ανέβηκε από την F4 απευθείας στην F2 μέσα στο 2024, όπου αναμένεται να εντυπωσιάσει. Είναι από τους αγαπημένους οδηγούς του Toto Wolff, το... αφεντικό της Mercedes, με την οικογένεια του νεαρού, μάλιστα, να διατηρεί στενές σχέσεις με τον Αυστριακό δισεκατομμυριούχο και πρώην οδηγό αγώνων ταχύτητας.

Η «προαγωγή» στην F2 είναι ήδη πολύ δύσκολη και απαιτητική, καθώς τα αυτοκίνητα είναι ισχυρότερα και βαρύτερα. Η ένταξή του στην F1 αποτελεί σαφώς μεγάλο ρίσκο, κάτι το οποίο καλείται να σκεφτεί καλά η γερμανική ομάδα πριν πάρει την απόφασή της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0