Καρώ Σημαία

Φερστάπεν: «Το NBA επιβίωσε από την κυριαρχία των Μπουλς, έτσι θα επιβιώσει και η F1 από την Red Bull»

Φερστάπεν: «Το NBA επιβίωσε από την κυριαρχία των Μπουλς, έτσι θα επιβιώσει και η F1 από την Red Bull»

 Την κυριαρχία της Red Bull στην Formula 1 παρομοίασε με εκείνη των Σικάγο Μπουλς στο NBA ο Μαξ Φερστάπεν.

Πολλοί ρίχνουν το φταίξιμο της θεαματικότητας της Formula 1 στην απόλυτη κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull, που έχουν κερδίσει 17 και 19 από τα 20 GP της φετινής σεζόν.

Ο Ολλανδός πιλότος σε συνέντευξή του δήλωσε πως δεν είναι δική του δουλειά να ασχολείται με το να κάνει το σπορ πιο ενδιαφέρον και συνέκρινε την κυριαρχία της ομάδας του με εκείνη των Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν στο ΝΒΑ τη δεκαετία του ’90.

«Το ΝΒΑ επιβίωσε, και εκείνο, τον καιρό που κυριαρχούσαν οι Σικάγο Μπουλς» είπε ο πρωταθλητής της F1 και συνέχισε «Τις στιγμές αυτές, ή ακόμα και αργότερα, ο κόσμος αναγνωρίζει αν κάτι είναι εκπληκτικό. Αν είσαι αληθινό φίλος του σπορ, πρέπει να είσαι σε θέση να εκτιμάς ότι μία ομάδα τα πάει πολύ καλά».

Σε ερώτηση αν θα ήθελε να ήταν πιο ανταγωνιστικά τα GP της Formula 1, απάντησε πως «ειλικρινά, δεν έχω απολύτως κανένα ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο. Δεν σκέφτομαι τι είναι καλό για τη Formula 1. Και δεν πιστεύω πως είναι απαραιτήτως κακό ό,τι συμβαίνει στη F1, διότι ήμασταν απλώς καλύτεροι από κάθε άλλον. Αν δεν μπορείς να το εκτιμήσεις αυτό δεν είσαι αληθινός φίλος της F1. [Παλιότερα] χάναμε κι εμείς, και με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο. Έτσι συμβαίνει, και για αυτό το λόγο ήμουν τότε πολύ ήρεμος, διότι εμείς δεν αποδίδαμε και άλλες ομάδες έκαναν καλύτερη δουλειά από εμάς και φυσικά άξιζαν να κερδίζουν. Δεν πρέπει [τώρα] να κερδίζουν επειδή ο κόσμος λέει πως είναι βαρετό που κερδίζουμε εμείς», κατέληξε ο 25χρονος τρις πρωταθλητής της F1.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0