Καρώ Σημαία

Formula 1, ΗΠΑ: «Σάρωσε» και στο Όστιν ο Φερστάπεν – Στις 50 οι νίκες του Ολλανδού! (video)

Formula 1, ΗΠΑ: «Σάρωσε» και στο Όστιν ο Φερστάπεν – Στις 50 οι νίκες του Ολλανδού! (video)

Ο Λάντο Νόρις βρέθηκε πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στην Formula 1, ωστόσο ο Φερστάπεν βρήκε ξανά τρόπο να αναδειχθεί σε απόλυτο κυρίαρχο του Grand Prix του Όστιν (22/10). Ο Χάμιλτον σχεδόν στο… 90’ προσπέρασε τον οδηγό της Μακλάρεν ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του podium, στο Τέξας.  


Εξαιρετική εκκίνηση για τον Λάντο Νόρις, ο οποίος υπερασπίστηκε την pole position του, με τον Σάινθ και τον Λεκλέρ να αποφεύγουν τελευταία στιγμή τη σύγκρουση. Μέσα σε μόλις επτά γύρους, ο Βρετανός οδηγός της Μακλάρεν είχε χτίσει μία διαφορά δύο δευτερολέπτων από τον Μονεγάσκο που τον καταδίωκε.

Ο Λιούις Χάμιλτον ανέβαινε πολύ γρήγορα και με τη βοήθεια του DRS προσπέρασε και τον Σάινθ για την 3η θέση. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ταχύτατος και πριν τη συμπλήρωση του 10ου γύρου είχε καταφέρει να βρεθεί μπροστά και από τη δεύτερη Φεράρι.

Ο Φερστάπεν δεν είχε βρει την κατάλληλη ευκαιρία να προσπεράσει τον Μονεγάσκο πιλότο των «τιφόζι», ωστόσο δεν θέλησε να πιέσει τα ελαστικά του και περίμενε υπομονετικά μέχρι το πρώτο του pit stop.

Μεγάλος άτυχος ο Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος εγκατέλειψε εξαιτίας προβλήματος στο μονοθέσιό του. Η Μακλάρεν πλέον εναπέθετε τις ελπίδες της στον Νόρις που μέχρι τον 18ο γύρο οδηγούσε την κούρσα.

Ο Βρετανός έχασε έδαφος όταν εισήλθε στα pits, ωστόσο το σημαντικό ήταν το ότι μετά την έξοδό του βρισκόταν πολύ μπροστά από τον Φερστάπεν. Ο Χάμιλτον έμοιαζε να είναι η μεγαλύτερη απειλή του.

Τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο στη Μερσέντες, καθώς ένα κάκιστο pit stop κόστισε ακριβά στον Βρετανό οδηγό που πλέον βρισκόταν εκτός της αρχικής τριάδας. Η απόστασή του από την κορυφή ήταν στα 8 δευτερόλεπτα!

Ο Νόρις στον 26ο γύρο εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα, ωστόσο ένα λάθος του έδωσε την ευκαιρία στον Φερστάπεν να «ροκανίσει» την μεταξύ τους διαφορά, φτάνοντάς την στο ένα δευτερόλεπτο. O Ολλανδός ξεκίνησε να επιτίθεται και τελικά κατάφερε να νικήσει τον 23χρονο οδηγό, με τον δεύτερο να μην προλαβαίνει καν να αμυνθεί.

Μέχρι τον 34ο γύρο, ο Νόρις συνέχισε με τα ίδια ελαστικά όμως ο ρυθμός του είχε πέσει δραματικά. Την ίδια ώρα, η Μερσέντες άλλαξε στρατηγική, επιλέγοντας για το μονοθέσιο του Χάμιλτον την σκληρή γόμα.

Δεκαπέντε γύρους πριν την καρώ σημαία, ο Φερστάπεν βρισκόταν στην πρώτη θέση με τον Νόρις να ακολουθεί στο Ρ2, έχοντας απόσταση δύο δευτερολέπτων. Οι δύο Φεράρι ήταν πλέον εκτός βάθρου με τον Βρετανό οδηγό των «ασημένιων βελών» να συμπληρώνει την αρχική τριάδα.

Έξι γύρους πριν το τέλος, ο Χάμιλτον κατάφερε να προσπεράσει τον Νόρις από την εσωτερική, και βρέθηκε στη δεύτερη θέση πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τον προπορευόμενο Φερστάπεν.

Η διαφορά στον τελευταίο γυρό ήταν τόσο μεγάλη που με δυσκολία θα καλυπτόταν. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε άνετα πρώτος την καρώ σημαία, ύστερα από έναν απαιτητικό αγώνα, με τους Χάμιλτον και Νόρις να τερματίζουν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. 

Στις 50 οι νίκες του 25χρονου πιλότου της Red Bull, ο οποίος μετά την κατάκτηση του τίτλου για το 2023, εξακολουθεί να «σπάει» ρεκόρ.  


Ακολουθεί το Grand Prix στο Μεξικό, στην πίστα «Hermanos Rodriguez» (27-29/10).

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0