Καρώ Σημαία

Formula 1:«Super Max» για τρίτη φορά στην κορυφή του κόσμου – Τι τον συνδέει με Λάουντα, Σουμάχερ και Χάμιλτον;

Formula 1:«Super Max» για τρίτη φορά στην κορυφή του κόσμου – Τι τον συνδέει με Λάουντα, Σουμάχερ και Χάμιλτον;

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά το sprint του Κατάρ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο Ολλανδός κυριάρχησε απόλυτα τη φετινή σεζόν και έγινε ο 11ος οδηγός στην ιστορία που έχει πάρει τον τίτλο τουλάχιστον τρεις φορές.

Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε δεύτερος στο sprint του Κατάρ και, όπως ήταν αναμενόμενο, αναδείχθηκε πρωταθλητής για το 2023, έχοντας συμπληρώσει τους 400 βαθμούς.

Με τον ομόσταβλό του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ, να ακολουθεί με 223, ο Ολλανδός οδηγός έχει «κλειδώσει» μία απόσταση ασφαλείας που δεν μπορεί να καλυφθεί από κανέναν.

Η νίκη Φερστάπεν και την τωρινή σεζόν ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, με τον 26χρονο να κερδίζει σε όλες τις πίστες εκτός από τρεις! Στα ρεκόρ που έχει ήδη «σπάσει» έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα τεράστιο κατόρθωμα καθώς ο ίδιος έγινε ο 11ος πιλότος της Formula 1 που κερδίζει τον τίτλο για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η λίστα των οδηγών που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο περιλαμβάνει θρυλικά ονόματα, όπως είναι οι Λάουντα, Σένα, Σουμάχερ, Προστ αλλά και Χάμιλτον.

Ο Φερστάπεν είναι εδώ για να τα κατακτήσει όλα και σίγουρα θα επιδιώξει να συνεχίσει για πολύ ακόμα το σερί των νικών στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Υπάρχει άλλωστε κάποιος να τον σταματήσει;

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0