Καρώ Σημαία

Formula 1: Η Toyota διέψευσε τις φήμες επιστροφής με τη McLaren

Formula 1: Η Toyota διέψευσε τις φήμες επιστροφής με τη McLaren

Ο αντιπρόεδρος της Toyota GR Ευρώπης ξεκαθάρισε πως η ιαπωνική ομάδα δεν θα επιστρέψει στη Formula 1.

Η McLaren εξέπληξε άπαντες στο GP Ιαπωνίας, ανακοινώνοντας ότι ο 29χρονος Ρίο Χιρακάβα της Toyota θα είναι ο εφεδρικός της οδηγός, γεγονός που εξάπλωσε εν ριπή οφθαλμού τις φήμες ότι η ιαπωνική εταιρεία σκέφτεται την επιστροφή της μέσω προμήθειας κινητήρων.

Έτσι, ο τύπος από τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» ρώτησε τον Καζούκι Νακαζίμα – αντιπρόεδρος της Toyota GR Ευρώπης και πρώην οδηγό της F1 – αν έχουν βάση οι φήμες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Προς το παρόν η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι» είπε ο Νακαζίμα. «Η συμφωνία, ειλικρινά, επικεντρώνεται σε έναν οδηγό, έχει να κάνει με την υποστήριξη του ονείρου ενός οδηγού. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ξέρω φυσικά ότι μπορεί να το σκέφτεστε, και κυκλοφορούν πολλές φήμες. Όμως μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι η απάντηση είναι όχι. Για το μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις», πρόσθεσε ο Ιάπωνας.

«Η προσοχή μας είναι εστιασμένη στο WRC και στο WEC. Και από τις δύο αυτές κατηγορίες πιστεύουμε ότι αντλούμε πολύ καλά δεδομένα για τα αυτοκίνητα παραγωγής, και η κατασκευή όλο και καλύτερων αυτοκινήτων μέσω του motorsport είναι η φιλοσοφία της Toyota. Οπότε αυτή τη στιγμή, έτσι έχουν τα πράγματα, είμαστε χαρούμενοι με ό,τι έχουμε.

Συνεπώς, η πρόθεση του Μορίζο (σ.σ.: ο Άκιο Τογιόντα) είναι να μην μπλοκάρει το δρόμο στους οδηγούς, διότι η Toyota δεν έχει ομάδα στη F1. Ως πρώην οδηγός, και ως υπεύθυνος τώρα της ακαδημίας των νέων οδηγών (της Toyota) με χαροποιεί και με τιμά η επιθυμία του Morizo-san να υποστηρίξει το όνειρο του οδηγού, παρότι δεν είναι σχετικό με την αγωνιστική δραστηριότητα της εταιρείας».

Μιλώντας για τη συμφωνία του Χιρακάβα με τη McLaren, ο Νακαζίμα συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να μπω σε πολλές λεπτομέρειες. Είναι αλήθεια ότι επικοινωνήσαμε με τη McLaren, και μας ρώτησαν 'τι είδους οδηγός είναι ο Χιρακάβα;'. Έτσι ξεκίνησε όλη η ιστορία. Όπως ανέφερε ο Μορίζο χρειάστηκε πρώτα να σκεφτούμε την ιδέα για τους οδηγούς.

Κι όπως είπε ο Χιρακάβα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θέμα του εφεδρικού οδηγού ήταν μια απρόσμενη και ξαφνική εξέλιξη. Όταν μπήκε στον προσομοιωτή, έδειξε κάτι πολύ καλύτερο του αναμενόμενου. Το παζλ άρχισε να φτιάχνεται και τώρα έγινε πραγματικότητα».

Όσο για την -αγωνιστικά- προχωρημένη ηλικία του Χιρακάβα, ο Νακαζίμα υποστήριξε πως «καμιά φορά στο motorsport η ηλικία δεν σημαίνει τίποτα. Όπως μπορούμε να δούμε, ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ακόμα κορυφαίος. Οπότε δεν νομίζω ότι έχει και τόση σημασία για τον Ρίο. Και φυσικά, για κάθε οδηγό υπάρχει και η σωστή στιγμή».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0