Καρώ Σημαία

Formula 1: «Λαμπρός» Σάινθ έσπασε το σερί του Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη! (video)

Formula 1: «Λαμπρός» Σάινθ έσπασε το σερί του Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη! (video)
Σερί ήταν και πάει για τον Μαξ Φερστάπεν καθώς η Σιγκαπούρη έχει άλλον θριαμβευτή. Ο Κάρλος Σάινθ πήρε μία μεγαλειώδη νίκη για τη Scuderia Ferrrari ενώ ο Λάντο Νόρις ισοφάρισε την καλύτερη απόδοση της καριέρας του (2η). Πέμπτος ο Ολλανδός, έσπασε το σερί της Red Bull.
Μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη πέτυχε ο Κάρλος Σάινθ στη Σιγκαπούρη, πραγματοποιώντας έναν αλάνθαστο αγώνα. Ο Ισπανός απέδειξε και στον αγώνα της Κυριακής (17/9) πως καθόλου τυχαία δεν πήρε την pole position στις κατατακτήριες, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της καριέρας του και πρώτη φετινή για τη Ferrari Scuderia στη Formula 1. Παράλληλα έλαβε τέλος και το εντυπωσιακό σερί της Red Bull, η οποία έχασε... κατά κράτος στη σκακιέρα της στρατηγικής. Τεράστα επιτυχία και για τον Λάντο Νόρις, ο οποίος ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του (2η θέση) ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χάμιλτον, ανεβαίνοντας στο βάθρο από το... παράθυρο μετά το λάθος και την έξοδο του ομόσταυλού του, Τζορτ Ράσελ. Τέταρτος ο έτερος οδγηγός της Φεράρι, Λεκλέρ, ενώ πέμπτος είδε την καρώ σημαία ο Μαξ Φερστάπεν. Θρίλερ το φινάλε. Τα φώτα έσβησαν με 19 από τα 20 μονοθέσια να έχουν πάρει θέση στη γραμμή εκκίνησης στη Μαρίνα Μπέι καθώς οι ζημιές στο μονοθέσιο του Στρολ δεν επισκευάστηκαν ποτέ μετά τις κατατακτήριες.

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Ferrari Scuderia με τον Λεκλέρ να προσπερνά άμεσα στον Ράσελ και να ανεβαίνει στη 2η θέση, ενώ ο Χάμιλτον μίκρυνε την πίστα για να προσπεράσει Νόρις και Ράσελ, θέσεις τις οποίες βέβαια έδωσε πίσω γύρο αργότερα. Ο Τσουνόντα εγκατέλειψε νωρίς μετά από επαφή με τον Πέρεζ, ενώ ο Φερστάπεν ανέβηκε γρήγορα 8ος. Όσο για τον Σάινθ, παρέμεινε άνετα πρώτος, έχοντας σταθερή διαφορά από τον ομόσταυλό του.



Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τον 18ο γύρο, όταν ο Σάρτζεντ χτύπησε στον τοίχο, γεμίζοντας την πίστα με θραύσματα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του και άπαντες, πλην των Red Bull και του Μπότας μπήκαν στα pits. Μεγάλη χαμένη της εξέλιξης η Ferrari, με τους μηχανικούς της να αναγκάζονται να κρατήσουν τον Λεκλέρ στα pits λόγω κίνησης στο pita lane, γεγονός που στέρησε δύο θέσεις στον Μονεγάσκο, πίσω από Ράσελ και Νόρις. Παράλληλα και φυσιολογικά, οι Red Bull που δεν μπήκαν στα pits, βρέθηκαν στα ψηλά όχι όμως για πολύ.

Με την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Ράσελ πέρασε τον Φερστάπεν στη 2η θέση, ενώ οι Νόρις και Χάμιλτον πέρασαν τον Πέρεζ ανεβαίνοντας στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Τα ταλαιπωρημένα ελαστικά δεν μπορούσαν να κρατήσουν τους «ταύρους» στις πρώτες θέσεις, πέφτοντας στην 6η και 7η θέση, με την στρατηγική της ομάδας τους να μην τους βγαίνει.


 
Ράσελ και Χάμιλτον ανέβασαν κατακόρυφα το ρυθμό τους χάρις τα φρέσκα τους ελαστικά και πέρασαν με άνεση τον Λεκλέρ, ενώ πλησίασαν σε «απόσταση αναπνοής» τους προπορευόμενους Σάινθ και Νόρις, με 5 γύρους να απομένουν! Ο Ισπανός όμως παρά την πίεση που δέχτηκε, άντεξε μέχρι τέλους και πήρε τη μεγάλη νίκη. Ολέθριο λάθος του Ράσελ, ο οποίος έστειλε το μονοθέσιό του στις μπαριέρες στην προσπάθειά του να περάσει τον 2ο Νόρις χαραμίζοντας όσα έχτιζε μέχρι τη στιγμή εκείννη, ενώ ο Χάμιλτον ανέβηκε τελικά στο βάθρο, με τον Λεκλέρ να μένει 4ος και τον Φερστάπεν 5ο.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0