Καρώ Σημαία

Οι 5+1 στιγμές από το Grand Prix της Ιταλίας: Το τέλειο «10» του Φερστάπεν και ο… εμφύλιος στη Φεράρι (video)

Οι 5+1 στιγμές από το Grand Prix της Ιταλίας: Το τέλειο «10» του Φερστάπεν και ο… εμφύλιος στη Φεράρι (video)

Η κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull ήταν εμφανής και στο grand prix της Ιταλίας, αφού το τρομερό αυτό δίδυμο κατέγραψε ιστορικές επιδόσεις. Παράλληλα, η εσωτερική διαμάχη στη Φεράρι φαίνεται να μεγαλώνει, με τους Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ να «μάχονται» στο... όριο!

Σχετικά Άρθρα

Η 16η στροφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, επιβεβαίωσε την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα: απόλυτη κυριαρχία του Φερστάπεν και της Red Bull. Ο Ολλανδός κατέρριψε το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες και βρίσκεται κοντά στην μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Την ίδια στιγμή, ο «εμφύλιος» μεταξύ Λεκλέρ και Σάινθ οξύνει τα προβλήματα που υπάρχουν καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς στη Φεράρι, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ξεχώρισε με την κίνησή του και ο Αλεξάντερ Άλμπον με την… άμυνά του.

Ο Φερστάπεν «γράφει» ιστορία και ο Χόρνερ κάνει τον… αδιάφορο

Ήταν αναμενόμενο πως θα γίνει. Η αξιοπιστία του μονοθεσίου της Red Bull είναι ασυναγώνιστη, όπως και το μονοθέσιό της, και ο Φερστάπεν έφτασε τις 10 σερί νίκες.

Ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε θέσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, επίσης με την αυστριακή ομάδα το 2013, και φρόντισε η δική του να είναι η… μοναδική που έχει τερματίσει στην 1η θέση ενός grand prix φέτος.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της Red Bull, σε μια απόπειρά του να… ρίξει τους τόνους, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτές οι επιδόσεις είναι για την «Wikipedia» και την «στατιστική». Δεν ακούγεται πειστικός...

Ένας «εμφύλιος»… ξέσπασε στη Φεράρι

Τα όσα έχουμε δει να συμβαίνουν ανά τα χρόνια στη Φεράρι, είναι πραγματικά… απερίγραπτα. Από λάθος επιλογές σε στρατηγική, έως προβλήματα κατά την αλλαγή ελαστικών, αυτό που είχε καιρό να συμβεί όμως, ήταν οι δύο πιλότοι να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Το γυαλί φαίνεται να έχει «ραγίσει», με τους Λεκλέρ και Σάινθ να παρακούν τις εντολές της ομάδας τους και χάρις στην… τύχη να μην χάνουν τις θέσεις 3 και 4. Είχαν επαφή στον γύρο 47, μολονότι ακριβώς πριν είχε επισημανθεί στον Μονεγάσκο ότι δεν χρειάζεται να πάρει αχρείαστα ρίσκα.

Μολαταύτα, οι δύο οδηγοί ήρθαν σε επαφή και… flashbacks από τον αγώνα της Βραζιλίας το 2019, με την σύγκρουση και την διπλή εγκατάλειψη των Φέτελ και Λεκλέρ ήρθαν αμέσως στο νου...

Το fair-play του Χάμιλτον και η «μάχη» με τον Πιάστρι

Σε μία έντονη μονομαχία, Λιούις Χάμιλτον και Όσκαρ Πιάστρι ακούμπησαν και ο Αυστραλός χρειάστηκε να περάσει στα πιτ για να αλλάξει πτέρυγα. Ο Βρετανός κατάφερε να συνεχίσει και παρά την ποινή πέντε δευτερολέπτων που έλαβε, τερμάτισε στην 6η θέση στην πίστα της Μόντσα.

Ό,τι παρακολουθήσαμε από τους δυο τους ήταν ωραίο, όμως ακόμα καλύτερη ήταν στο τέλος η κίνηση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Φρόντισε να βρει τον Πιάστρι μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ώστε να του απολογηθεί, σε ένα από τα στιγμιότυπα του Σαββατοκύριακου.

Κάρλος Σάινθ, τα λάθη… πληρώνονται

Επιστρέφοντας στη Φεράρι και στη «μάχη» για την πρωτοπορία, ο Κάρλος Σάινθ έμαθε εκ νέου με τον δύσκολο τρόπο ότι τα λάθη… πληρώνονται ακριβά.

Ένα μπλοκάρισμα στην πρώτη στροφή, επέτρεψε στον Φερστάπεν να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή αγωνιστική γραμμή, ώστε να τον προσπεράσει και να ανέβει στην 1η θέση.

Κάτι που έχει ξανασυμβεί στον Ισπανό, πέρυσι στην Μεγάλη Βρετανία, με τον Ολλανδό τότε να τον προσπερνά και να εγκαταλείπει όμως στη συνέχεια…

Αλεξάντερ Άλμπον: The art of defence!

Η ταχύτητα της Williams στην ευθεία ήταν… συγκλονιστική και αισθανόσουν πως ο Αλεξάντερ Άλμπον διέθετε στην κατοχή του ένα μονοθέσιο… μεγαλύτερα σε μέγεθος απ’ όλα τα άλλα.

Ήταν τρομερός ο τρόπος με τον οποίο το τοποθετούσε για να υπερασπιστεί την θέση του και κατάφερε να τερματίσει 7ος, εντυπωσιάζοντας συνολικά με τους γύρους του.

Η μέρα με την… νύχτα για την Alpha Tauri

Η Alpha Tauri είχε την ευκαιρία στην Ιταλία να φύγει με ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα. Εν τέλει, η «επίγευση» που της μένει είναι… γλυκόξινη.

Κι αυτό διότι, ο Λίαμ Λόουσον αναδείχθηκε 11ος, όμως ο Γιούκι Τσουνόντα αναγκάστηκε να… εγκαταλείψει από τον αγώνα πριν αυτός καν αρχίσει, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε στον γύρο σχηματισμού.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0