Καρώ Σημαία

Ο Φερστάπεν δεν υπολογίζει κανέναν, ούτε την «κατάρα» της Μόντσα (video)

Ο Φερστάπεν δεν υπολογίζει κανέναν, ούτε την «κατάρα» της Μόντσα (video)

Από το 2019 και μετά, όποιος οδηγός κέρδιζε στην Μόντσα ήταν… καταδικασμένος να μην τερματίσει στην ίδια πίστα την επόμενη χρονιά. Ο Μαξ Φερστάπεν, μετά τη νίκη της Κυριακής (3/9) ήταν αυτός που «έσπασε» την κατάρα του ιταλικού Grand Prix, κάνοντας το 2/2.  

Ο Μαξ Φερστάπεν συνεχίζει να μην έχει αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολλανδός οδηγός των «ταύρων» καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη Formula 1, σαν να έχει… συμβόλαιο με το βάθρο.

Η νίκη του στη Μόντσα, στο Grand Prix της Ιταλίας ήταν η δέκατη συνεχόμενη που έχει πέτυχει τη φετινή σεζόν. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε κάποιον οδηγό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού που να έχει τέτοια συνέπεια.

H συγκεκριμένη πίστα δεν είναι από τις αγαπημένες της Red Bull, καθώς πριν την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Φερστάπεν το 2022, ο τελευταίος οδηγός που είχε κερδίσει ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ το 2013.

Η  Μόντσα τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται ως «καταραμένη» για όποιον κερδίζει εκεί. Ο οδηγός που βλέπει την καρώ σημαία πρώτος, την αμέσως επόμενη χρονιά στο ίδιο Grand Prix είναι καταδικασμένος να μην τερματίσει καν!

Ο πρώτος που ξεκίνησε την κακή αυτή… παράδοση ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ. Το 2019 είχε οδηγήσει τη Φεράρι σε μία πανηγυρική «εντός έδρας» νίκη, έναν χρόνο αργότερα όμως ο ίδιος κατέστρεψε το μονοθέσιό του καταλήγοντας στις προστατευτικές μπαριέρες.

Την ίδια χρονιά, ένας πολύ καλός του φίλος, ο Πιέρ Γκασλί, είχε πετύχει την πρώτη του νίκη στη Formula 1 σε έναν αγώνα-θρίλερ με τα περισσότερα μονοθέσια να έχουν εγκαταλείψει λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Το 2021 ωστόσο, ο Γάλλος πιλότος της Alpha Tauri δεν είχε καν τερματίσει!

Μετά από μία στροφή, έφυγε ένα εξάρτημα από το αυτοκίνητό του και έχασε τον έλεγχο βγαίνοντας εκτός των ορίων της πίστας.

Νικητής στον ίδιο αγώνα είχε αναδειχθεί ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της Μακλάρεν. Το 2022, στη δεύτερη σεζόν του με την ομάδα των Βρετανών,  δεν είχε την ίδια καλή τύχη.

Ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα, καθώς ένα πρόβλημα στον κινητήρα του τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει.

Ο Φερστάπεν ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει και το 2022, σημειώνοντας δύο συνεχόμενες νίκες στην συγκεκριμένη πίστα το Ρ1 της Κυριακής (3/9).

Υπάρχει άραγε κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο Ολλανδός σε αυτό το άθλημα;

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0