Καρώ Σημαία

Formula 1,Ιταλία: Ιστορικό σερί δέκα νικών για τον Φερστάπεν - «Εμφύλιος» μεταξύ των Φεράρι για το P3 (video)

Formula 1,Ιταλία: Ιστορικό σερί δέκα νικών για τον Φερστάπεν - «Εμφύλιος» μεταξύ των Φεράρι για το P3 (video)

Ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε το σερί των νικών του στις δέκα σε έναν αγώνα που κυριάρχησε ο «εμφύλιος» μεταξύ Λεκλέρ και Σάινθ για την τρίτη θέση του βάθρου, με νικητή τον Ισπανό. Ο Πέρεζ τερμάτισε δεύτερος με τη Red Bull να κάνει για ακόμα ένα Grand Prix το 1-2.  


Κατή τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού, ο Γιούκι Τσουνόντα βγήκε εκτός πίστας με το μονοθέσιό του να έχει παρουσιάσει πρόβλημα στον κινητήρα. Η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να απομακρυνθεί η Άλφα Τάουρι από την πίστα.

Μετά το σήμα της εκκίνησης, ο Σάινθ κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση, ο Φερστάπεν όμως βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής και στον 6ο γύρο έφτασε πολύ κοντά στην προσπέραση με τον Ισπανό να αμύνεται και να διατηρεί το προβάδισμα.

Συναρπαστικές μονομαχίες στους πρώτους γύρους μεταξύ των τριών πιλότων που οδηγούσαν την κούρσα. Ο Σάινθ δεν επέτρεπε στον Ολλανδό να περάσει ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ πίεζε ασφυκτικά διεκδικώντας την δεύτερη θέση.

Η δεύτερη Red Bull, με οδηγό τον Πέρεζ, εξακολουθούσε να βρίσκεται πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ. Δοκίμασε να ανέβει στην τέταρτη θέση αλλά ο Βρετανός δεν υποχωρούσε.

Στον 15ο γύρο ο Φερστάπεν είχε DRS και προσπέρασε τη Φεράρι του Σαίνθ, ανεβαίνοντας πρώτος. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε ήδη αυξήσει τη διαφορά του στα τρία δευτερόλεπτα από τον Ισπανό.

Ο Ράσελ προσπέρασε τον Οκόν, ωστόσο βγήκε εκτός ορίων της πίστας και ύστερα από έλεγχο της FIA επιβλήθηκε στον Βρετανό η ποινή των πέντε δευτερολέπτων.

Ο Πέρεζ επιχειρεί ξανά να περάσει τον Λεκλέρ στον 32ο γύρο αλλά ο Μονεγάσκος έπαιζε πολύ καλή άμυνα.

Ο οδηγός της Φεράρι έχασε το DRS του και δεν άντεξε στην πίεση του Μεξικανού, ο οποίος ήταν πλέον δεύτερος.

H Red Bull προσπαθούσε να κάνει το 1-2. Ο Αλεξάντερ Άλμπον έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με τη  Γουίλιαμς, κρατώντας πίσω τους τις δύο Μακλάρεν, οι οποίες προηγουμένως είχαν φτάσει πολύ κοντά σε σύγκρουση.

Ο Χάμιλτον επιτέθηκε στον Όσκαρ Πιάστρι όμως ο Αυστραλός στην προσπάθειά του να αμυνθεί βγήκε εκτός πίστας παρασύροντας μαζί του και τον Βρετανό. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων για την επαφή που είχε με τον πιλότο της Μακλάρεν.

Πέντε γύρους πριν το τέλος, ο Πέρεζ κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση με τις δύο Φεράρι να δίνουν μάχη για το Ρ3. Ο Λεκλέρ νίκησε προς στιγμήν τον Ισπανό αλλά εκείνος δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη και πέρασε πάλι τρίτος.

Οι δύο οδηγοί των «τιφόζι» μέχρι τον τελευταίο γύρο δεν εγκατέλειπαν! Φοβερός αγώνας μεταξύ των Σάινθ και Λεκλέρ για την τελευταία θέση του βάθρου με τον Ισπανό να καταφέρνει τελικά να ανεβεί στο podium της Μόντσα.  

Την αρχική τριάδα στο ιταλικό Grand Prix συμπλήρωσαν οι Φερστάπεν, Πέρεζ και Σάινθ, με τους Λεκλέρ και Ράσελ να ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0