Καρώ Σημαία

Formula 1, Ολλανδία: «Χατ-τρικ» από pole position για Φερστάπεν, πρόωρη… έξοδος για Χάμιλτον

Formula 1, Ολλανδία: «Χατ-τρικ» από pole position για Φερστάπεν, πρόωρη… έξοδος για Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν… ασταμάτητος εκ νέου και πανηγύρισε την 3η pole position της καριέρας του στο «σπίτι» του. Στην 2η θέση της εκκίνησης στο grand prix Ολλανδίας θα βρεθεί ο Λάντο Νόρις, στην 3η ο Τζορτζ Ράσελ, ενώ εκτός από το Q2 έμεινε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πανηγύρισε την 3η του pole position, αγωνιζόμενος «εντός έδρας». Ήταν τρία δέκατα ταχύτερος από τον Λάντο Νόρις, ενώ στην από την 3η θέση του grand prix Ολλανδίας θα εκκινήσει τον αγώνα ο Τζορτζ Ράσελ.

Ο team-mate του στην Mercedes έμεινε εκτός πρόωρα και από το… Q2, ενώ στον τοίχο κοπάνησε ο Σαρλ Λεκλέρ και δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές.

Το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο και οι οδηγοί αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα να διατηρήσουν τα μονοθέσιά τους στην πίστα. Ο Φερστάπεν είχε μία έξοδο στην… αμμοπαγίδα και παραπονέθηκε στην ομάδα του ότι δεν είχε καθόλου πρόσφυση.

Ο Λίαμ Λόουσον οδήγησε για πρώτη φορά στη Formula 1, αντικαθιστώντας τον τραυματία Ντανιέλ Ρικιάρντο, όμως έμεινε εκτός στο Q1 μαζί με τους Γκουανιού Τζο, Εστεμπάν Οκόν, Κέβιν Μάγκνουσεν και Βάλτερι Μπότας.

Η πίστα του Ζαντεβόρτ άρχισε να στεγνώνει, αλλά αυτές οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και ο Χάμιλτον έπεσε… θύμα τους. Αποκλείστηκε στο Q2 κάνοντας τον 13ο ταχύτερο χρόνο, με τον Λανς Στρολ, τον Πιερ Γκασλί, τον Γιούκι Τσουνόντα και τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, να μένουν επίσης εκτός συνέχειας.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ κατάφερε και εισήλθε στην τελευταία φάση των κατατακτήριων δοκιμών για πρώτη φορά στην καριέρα του, συνοδευόμενος από τον team-mate στη Γουίλιαμς, Αλεξάντερ Άλμπον.

Ο Αμερικανός, ωστόσο, στάθηκε… άτυχος, καθώς με την εκκίνηση του Q3 έχασε τον έλεγχο και τράκαρε στον τοίχο, «αναγκάζοντας» έτσι τους αγωνοδίκες να βγάλουν την κόκκινη σημαία.

Οι κατατακτήριες άρχισαν εκ νέου, προτού ο Σαρλ Λεκλέρ… χτυπήσει κι αυτός στις μπαριέρες και προκαλέσει την δεύτερη διακοπή στη διαδικασία.

Ο Μαξ Φερστάπεν πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο και θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής (27/08) από την 1η θέση του grid.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0