Καρώ Σημαία

Φερστάπεν: «Ακολουθήσαμε την ασφαλή επιλογή, ξέραμε πως ήμασταν γρήγοροι»

Φερστάπεν: «Ακολουθήσαμε την ασφαλή επιλογή, ξέραμε πως ήμασταν γρήγοροι»

Ο Μαξ Φερστάπεν υπερασπίστηκε την στρατηγική που ακολούθησε η Red Bull και θεωρεί πως ήταν η σωστή δεδομένων των συνθηκών.

Ούτε η… βροχή στο Sprint Race του Σπα μπορούσε να σταματήσει τον Μαξ Φερστάπεν από το να πάρει τη νίκη. Ο Ολλανδός είδε τον Όσκαρ Πιάστρι να εισέρχεται στα πιτ στο τέλος του πρώτου γύρου και να αλλάζει ελαστικά, βάζοντας την ενδιάμεση γόμα, όμως εκείνος παρέμεινε έξω και έχασε την πρωτοπορία μετά την δική του αλλαγή.

Παρ’ όλα αυτά, προσπέρασε τον Αυστραλό οδηγό και ανέκτησε την πρωτοπορία, με τον ίδιο να υπερασπίζεται την απόφαση της Red Bull.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το εάν η επιλογή να μην αλλάξει ελαστικά ήταν λανθασμένη: «Όχι, νομίζω πως ήταν η πιο ασφαλής επιλογή. Θα μπορούσα να είχα μπει πρώτος αλλά μετά ίσως να με έκλειναν άλλα μονοθέσια ή να υπήρχε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας και να έχανα πολύ έδαφος. Δεν με πείραζε να παραμείνω έξω. Χάσαμε μία θέση αλλά ξέραμε πως ήμασταν γρήγοροι. Μπορούσατε να το δείτε, όταν βάλαμε τα ενδιάμεσα ελαστικά “πετούσαμε”. Όλα καλά λοιπόν».

Για το πρόβλημα με την υπερθέρμανση των φρένων που ανέφερε: «Ήταν όλα υπό έλεγχο, τα ελαστικά ήταν σε πολύ κατάσταση, ήταν απλά ένα μικρό πρόβλημα που δεν επηρέασε τον αγώνα μου».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0