Καρώ Σημαία

Formula 1, Βέλγιο: Νικητής στο βροχερό Sprint Race ο Φερστάπεν, τρομερή εμφάνιση από Πιάστρι και Γκασλί

Formula 1, Βέλγιο: Νικητής στο βροχερό Sprint Race ο Φερστάπεν, τρομερή εμφάνιση από Πιάστρι και Γκασλί

Ο Μαξ Φερστάπεν είδε τον Όσκαρ Πιάστρι και την McLaren να δοκιμάζουν μία διαφορετική τακτική και να αποκτούν την πρωτοπορία του αγώνα, όμως ο Ολλανδός ανέκτησε την 1η θέση στη βροχερή πίστα του Σπα και κέρδισε το Spint Race. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Αυστραλός, ενώ στη 3η ο συγκλονιστικός Πιερ Γκασλί.

Η βροχή «απείλησε» την διεξαγωγή του… αγώνα, ωστόσο μετά από μικρή καθυστέρηση το Sprint Race ξεκίνησε και είχε εκ νέου νικητή τον Μαξ Φερστάπεν. Η επιλογή της McLaren και του Όσκαρ Πιάστρι να περάσουν στα ενδιάμεσα απευθείας αποδείχθηκε η σωστή, όμως ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε και προσπέρασε τον Αυστραλό για να πάρει την 1η θέση. Στην 3η τερμάτισε ο Πιερ Γκασλί, δράμα μεταξύ Λιούις Χάμιλτον και Σέρχιο Πέρεζ, σπάνιο οδηγικό λάθος από Φερνάντο Αλόνσο.

Στην εκκίνηση δεν υπήρξαν αλλαγές στις περισσότερες θέσεις και τα μισά περίπου μονοθέσια πέρασαν στα πιτ στο τέλος του 1ου γύρου για να βγάλουν τα ελαστικά έντονης βροχόπτωσης και να περάσουν στην ενδιάμεση γόμα. Η McLaren δικαιώθηκε για αυτήν την επιλογή και είδε τον Πιάστρι να βγαίνει μπροστά από τον Φερστάπεν, όταν ο Ολλανδός πέρασε και εκείνος στα πιτ έναν γύρο αργότερα.

Ο Αλόνσο στον γύρο 4 έκανε ένα πρωτοφανές λάθος και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να βγάλουν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση, ο Φερστάπεν πήρε την πρωτοπορία του Sprint Race, ενώ ο Χάμιλτον χτύπησε με τον Πέρεζ στη μεταξύ τους μάχη, με τον Βρετανό να δέχεται ποινή πέντε δευτερολέπτων και να χάνει την 4η θέση.

Πολύ καλή η εμφάνιση του Γκασλί που τερμάτισε 3ος, ενώ από πίσω του βρέθηκαν οι δύο Φεράρι. Ο αγώνας της Κυριακής (30/07) είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0