Καρώ Σημαία

Formula 1, Ουγγαρία: Έτρεχε… μόνος του ο Φερστάπεν, σε μία ιστορική μέρα για την Red Bull

Formula 1, Ουγγαρία: Έτρεχε… μόνος του ο Φερστάπεν, σε μία ιστορική μέρα για την Red Bull

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν σαν να έτρεχε… μόνος του και πήρε την 12η διαδοχική νίκη της Red Bull, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της McLaren από το μακρινό 1988! Παράλληλα, οι νυν οδηγοί της είχαν εντυπωσιακό ρυθμό, με τον Λάντο Νόρις να τερματίζει για δεύτερο σερί αγώνα στο βάθρο, ενώ στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο Σέρχιο Πέρεζ.

Τι κι αν δεν άρχισε τον αγώνα από την 1η θέση του grid; Ο Μαξ Φερστάπεν είναι κυριολεκτικά… ασταμάτητος και πήρε την 9η νίκη του φέτος, ενώ έχουν διεξαχθεί 11 (!) grand prix. Πήρε την πρωτοπορία νωρίς, δεν την έχασε σε κανένα σημείο και «έγραψε» ιστορία με τη Red Bull με την 12η σερί νίκη, ξεπερνώντας την επίδοση της McLaren με Άλαν Προστ και Άϊρτον Σένα από το 1988.

Παράλληλα, ο ρυθμός της βρετανικής ομάδας ήταν ξανά εντυπωσιακός, με τον Λάντο Νόρις να τερματίζει 2ο και τον Όσκαρ Πιάστρι 5ο, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ συμπλήρωσε το βάθρο και ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε 4ος.

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν επεισοδιακή, με τον Χάμιλτον να πέφτει από την 1η θέση στην 4η, αφού και ο Φερστάπεν αλλά και οι δύο McLaren τον προσπέρασαν στις πρώτες δύο στροφές. Παράλληλα, ο Τζου ξεκίνησε άσχημα, έπεσε από την 5η θέση, είχε επαφή με τον Ρικιάρντο και δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων, ενώ στο… χαμό οι δύο Alpine συγκρούστηκαν και αμφότερες εγκατέλειψαν.

Μετά τα πιτ-στοπ, ο Πέρεζ και ο Ράσελ κέρδισαν αρκετές θέσεις και ανέβηκαν 2ος και 5ος αντίστοιχα, καθώς είχαν επιλέξει για την αρχή του αγώνα την σκληρή γόμα. Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull έχασε… έδαφος μετά την αλλαγή ελαστικών του, ωστόσο επανήλθε γρήγορα προσπερνώντας τον Ράσελ και τον Σάινθ.

Όλα κυλούσαν ιδανικά για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, καθώς ο Φερστάπεν ήταν σε μία κούρσα… μόνος του και ο Πέρεζ έκανε το ταχύτερο πιτ-στοπ της χρονιάς στο 43ο γύρο (1.9 δευτερόλεπτα).

Εντούτοις, η Φεράρι συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα, με τον Σάινθ και τον Λεκλέρ να μένουν εκτός «μάχης» για μία θέση στο βάθρο και τον Μονεγάσκο να δέχεται ποινή για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο pit-lane.

Ο Χάμιλτον στον γύρο 57 έκανε μία ωραία κίνηση και με πιο φρέσκα λάστιχα, πέρασε από την εσωτερική τον Πιάστρι για να ανέβει στην 4η θέση. Στον 66ο γύρο ο teammate του, Τζορτζ Ράσελ, προσπέρασε τον Σάινθ και βρέθηκε 7ος.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0