Καρώ Σημαία

Ο Χάμιλτον επέστρεψε: Pole position μετά από 595 ημέρες και «έγραψε» ξανά ιστορία (video)

Ο Χάμιλτον επέστρεψε: Pole position μετά από 595 ημέρες και «έγραψε» ξανά ιστορία (video)

Ο Λιούις Χάμιλτον τα κατάφερε! Πήρε την pole position στην Ουγγαρία για τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Μαξ Φερστάπεν, τελείωσε την μεγαλύτερη περίοδο… ξηρασίας του και κατέλαβε ένα ακόμη ρεκόρ στη Formula 1.

Ήταν κάτι που το αναζητούσε εδώ και αρκετό καιρό. Η Mercedes είχε αναβαθμίσει το μονοθέσιο της και βρισκόταν διαρκώς πιο κοντά σε μία νίκη ή μία pole position και ο Χάμιλτον εν τέλει τα κατάφερε. Με έναν εντυπωσιακό γύρο, κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο και ξεπέρασε τον Φερστάπεν για μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Αυτή είναι η 104η της καριέρας του και η πρώτη του εδώ και… 595 ημέρες, με την τελευταία να έχει έρθει στο grand prix της Σαουδικής Αραβίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2021. Τότε, «μαχόταν» με τον Ολλανδό για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ωστόσο έκτοτε η δυναμική της γερμανικής ομάδας έπεσε κατακόρυφα.

Ο Χάμιλτον έτσι έληξε την μεγαλύτερη περίοδο… ξηρασίας του στη Formula 1, καθώς δεν είχε χρειαστεί ποτέ να περιμένει περισσότερο για να εκκινήσει κάποιον αγώνα από την 1η θέση του grid. Εκείνη ήταν από τον Ιούνιο του 2010 έως το Νοέμβριο του 2011, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο γύρο στον Καναδά και την Κορέα αντίστοιχα.

Παράλληλα, έβαλε το όνομα του δίπλα σε μία ακόμη ιστορική επίδοση στο σπορ. Αυτή επρόκειτο για την 9η pole position του στην Ουγγαρία, τις περισσότερες που έχει κανείς σε μία πίστα. Κατείχε ήδη το ρεκόρ, αφού μοιραζόταν την κορυφή με τον Άϊρτον Σένα (Σαν Μαρίνο), τον Μίχαελ Σουμάχερ (Ιαπωνία) και τον… εαυτό του (Αυστραλία).

Τον Χάμιλτον, βέβαια, δεν θα τον ενδιαφέρει η εν λόγω στατιστική, με μοναδικό του στόχο να κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής (23/07), με την προηγούμενη νίκη του να είναι επίσης στη Σαουδική Αραβία…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0