Καρώ Σημαία

Formula 1, Ουγγαρία: Ο Χάμιλτον στην pole position για πρώτη φορά μετά το 2021!

Formula 1, Ουγγαρία: Ο Χάμιλτον στην pole position για πρώτη φορά μετά το 2021!

Για τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει την pole position στο Hungaroring μετά από έναν εξαιρετικό τελευταίο γύρο! Στο P2 βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν ενώ τρίτος θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής (23/7) ο πολύ βελτιωμένος Νόρις!  

 

Q1

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό ξεκίνησαν οι κατατακτήριες στην πίστα της Βουδαπέστης, με τον Μπότας να ξεκινάει πιο δυναμικά από όλους στο Q1, αφήνοντας πίσω τις δύο Red Bull.

Οι πολλές παραβιάσεις των ορίων της πίστας, είχαν ως αποτέλεσμα τη διαγραφή πολλών καλών χρόνων με το Λάντο Νόρις να είναι ένας εξ αυτών.

Ο Ράσελ έμεινε εκτός Q2, μαζί με τους: Άλεξ Άλμπον, Γιούκι Τσουνόντα, Κέβιν Μάγκνουσεν και Λόγκαν Σάρτζεντ

 

Q2

Χρησιμοποιώντας τη μεσαία γόμα, ο Φερστάπεν όπως ήταν αναμενόμενο ανέβηκε στην πρώτη θέση, με τον ταχύτατο Νόρις να ακολουθεί.

Ο Χάμιλτον έκανε έναν πολύ καλό γύρο και ανέβηκε αμέσως στη 2η θέση ξεπερνώντας και τις δύο Μακλάρεν.  

Οι δύο Φεράρι δεν είχαν καθόλου καλούς χρόνους με τον Κάρλος Σάινθ μάλιστα να μένει εκτός Q1.

Μαζί με τον Ισπανό, αποκλείστηκαν και οι: Εστεμπάν Οκόν, Ντάνιελ Ρικάρντο, Λανς Στρολ και Πιέρ Γκασλί

 

Q3

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων, ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull είχε διατηρήσει το προβάδισμά του με το Νόρις να ακολουθεί, ενώ πολύ καλό χρόνο είχε πραγματοποιήσει και ο Αλόνσο που βρισκόταν 4ος

Οι Χάμιλτον και Φερστάπεν που έδιναν μάχη για την pole position, άλλαξαν τα ελαστικά τους ώστε να ετοιμαστούν για τον τελευταίο γύρο τους με τον πιλότο των «ταύρων» να μην βελτιώνει τον χρόνο του.

Ο οδηγός της Μερσέντες εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία και για χιλιοστά του δευτερολέπτου «έκλεψε» την pole από τον Ολλανδό.

Ο Βρετανός θα εκκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (23/7) με τους Φερστάπεν και Νόρις να ακολουθούν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.    

 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0