Καρώ Σημαία

Formula 1: Οι Νόρις και Πιάστρι θύμισαν στη McLaren τις ένδοξες μέρες επί… Χάμιλτον

Formula 1: Οι Νόρις και Πιάστρι θύμισαν στη McLaren τις ένδοξες μέρες επί… Χάμιλτον

Η McLaren επέστρεψε από το… πουθενά! Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι πραγματοποίησαν δύο ασύλληπτους γύρους στις κατατακτήριες του βρετανικού grand prix και θα εκκινήσουν στον αγώνα της Κυριακής (09/07) από τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 2012, στο «αντίο» του Λιούις Χάμιλτον.

Σχετικά Άρθρα

Η τεράστια έκπληξη του grand prix της Μεγάλης Βρετανίας ήταν η McLaren, η οποία είδε τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι να καταγράφουν δύο αστραπιαίους γύρους στο Q3 και τον Μαξ Φερστάπεν να τους παίρνει οριακά στο τέλος την pole position. Πρόκειται για τον δεύτερο πιο ιστορικό οργανισμό της Formula 1, με 12 πρωταθλήματα κατασκευαστών (η Φεράρι έχει 15), όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα απουσιάζουν εδώ και καιρό.

Οι δύο πιλότοι φρόντισαν να επανέλθουν σε αυτά την καλύτερη δυνατή στιγμή και στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας τους, κάτι που δεν φαινόταν από τις πρόσφατες επιδόσεις τους. Η McLaren δεν έχει καταφέρει φέτος να φτάσει το ρυθμό των Red Bull, Mercedes και Φεράρι, ενώ η άνοδος της Aston Martin της έχει πάρει τη θέση του «best of the rest», που κατείχε τα τελευταία χρόνια.

Ο Πιάστρι, στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1, έχει δυσκολευτεί να προσαρμοστεί, ωστόσο η ταχύτητα του σε έναν και μοναδικό γύρο ήταν εντυπωσιακή και μαζί με τον ομόσταβλο του θύμισαν στον Ζακ Μπράουν τις ένδοξες μέρες επί… Λιούις Χάμιλτον.

Και αυτό διότι το 2012, εκείνος μαζί με τον Τζέισον Μπάτον ήταν το δίδυμο που κατάφερε να φέρει τα δύο μονοθέσια της McLaren εντός της πρώτης 3άδας στις κατατακτήριες. Τότε, μάλιστα, ήταν και το τελευταίο grand prix του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με την ομάδα η οποία του χάρισε τον πρώτο του τίτλο το 2008 και μετά την αποχώρηση του οι επιτυχίες της έλειψαν.

Για την ιστορία, ο Μπάτον μετουσίωσε τη 2η θέση σε νίκη, ενώ ο Χάμιλτον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και έρχονται 11 χρόνια αργότερα οι Νόρις και Πιάστρι, να επιχειρήσουν να χαρίσουν ξανά χαμόγελα στους υποστηρικτές τους.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0