Καρώ Σημαία

Formula 1, Σίλβερστοουν: Ο Φερστάπεν «έκλεψε» την pole μέσα από τα χέρια του Νόρις!

Formula 1, Σίλβερστοουν: Ο Φερστάπεν «έκλεψε» την pole μέσα από τα χέρια του Νόρις!

Απίστευτη εξέλιξη είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστοουν! Ο Μαξ Φερστάπεν στέρησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του Q3 την pole position από έναν εξαιρετικό Λάντο Νόρις ενώ από την 3η θέση της σχάρας εκκίνησης θα ξεκινήσει την Κυριακή (9/7) ο Όσκαρ Πίαστρι. Τα χαμόγελα επανέρχονται στη Μακλάρεν και… σβήνουν από τη Μερσέντες.

Q1

Ο Σέρχιο Πέρεζ για πέμπτη συνεχή φορά έμεινε εκτός ήδη από το Q1 εντείνοντας τους προβληματισμούς της Red Bull. Τόσο ο Μεξικανός όσο και ο Άλεξ Άλμπον θα κάνουν καιρό να ξεχάσουν αυτές τις κατατακτήριες, με το νεαρό Βρετανό να βρίσκεται στην 20η θέση αφού είδε τον ταχύτερο γύρο του να διαγράφεται λίγο πριν τη λήξη.

Οι καιρικές συνθήκες δυσκόλευαν τις προσπάθειες των οδηγών καθώς είχαν αρχίσει να πέφτουν σταγόνες βροχής στην πίστα.

Στο 3:11 ο Μάγκνουσεν εγκατέλειψε αφού το μονοθέσιό του παρουσίασε βλάβη και οι κατατακτήριες προσωρινά διακόπηκαν.

Οι οδηγοί που έμειναν εκτός ήταν οι: Πέρεζ, Τσουνόντα, Ζου, Ντε Βριες και Μάγκνουσεν.

Q2

Στο δεύτερο σκέλος των δοκιμών ο Μπότας εγκατέλειψε πρώτος σταματώντας την Άλφα Ρομέο του στην άκρη της πίστας εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων.

Πολύ καλό ρυθμό είχαν οι Άλμπον, Αλόνσο και Λεκλέρ με το Μονεγάσκο να βρίσκεται στην 3η θέση. Ο Μαξ Φερστάπεν επιδιόρθωσε τη βλάβη που είχε προκαλέσει στην αεροτομή του και σταδιακά βελτίωσε τους χρόνους του, περνώντας με ευκολία στο Q1.

Εκτός Q1 έμειναν οι: Χούλκενμπεργκ, Στρολ, Οκόν, Σάρτζαντ και Μπότας.

Q3   

Απίστευτα πράγματα έγιναν στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων με τη Red Bull να έχει επιλέξει πολύ καλή στρατηγική αλλάζοντας τα λάστιχα του Ολλανδού οδηγού ώστε να είναι πιο «φρέσκα».

Ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος όλων αλλά ο Λάντο Νόρις της Μακλάρεν έκανε έναν απίστευτο γύρο ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση. Οι δύο Μερσέντες δυσκολεύονταν πολύ να ανέβουν στην τριάδα πράγμα που δεν κατάφεραν ποτέ καθώς και ο Πιάστρι έκανε πολύ καλό χρόνο.

Μία ανάσα πριν το τέλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των «ταύρων» βελτίωσε ελάχιστα τον χρόνο του, αυτό όμως ήταν αρκετό ώστε να του χαρίσει την pole position στο Βρετανικό Grand Prix.   

  
Βασιλική
Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0