Καρώ Σημαία

Οι 5+1 στιγμές του Grand Prix της Αυστρίας: Το «μονοπώλιο» του Φερστάπεν στο Spielberg και η Φεράρι στα 800 podiums!

Οι 5+1 στιγμές του Grand Prix της Αυστρίας: Το «μονοπώλιο» του Φερστάπεν στο Spielberg και η Φεράρι στα 800 podiums!

Με ακόμα μια νίκη και έναν ταχύτερο γύρο, ο Φερστάπεν μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη λίστα των κατορθωμάτων του στη Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγος ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε στο Grand Prix της Αυστρίας, καθώς οι Φεράρι, Μακλάρεν και Αλπίν έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα δίνοντας ανάσες… ανακούφισης στους οδηγούς τους. 

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 9η στροφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, στην Αυστρία. Ο Φερστάπεν επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την κυριαρχία του την ώρα που ο Λάντο Νόρις έκανε τον καλύτερο αγώνα του έως τώρα. Τέλος, σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η Φεράρι με τον Σαρλ bνα κατακτά μια θέση στο πόντιουμ μετά από πολλούς μήνες προσμονής. 

Το BN Sports συγκέντρωσε τα 5+1 πράγματα που ξεχώρισαν από το Grand Prix της Αυστρίας


1 ) Νίκη Φερστάπεν, τι πιο σύνηθες; 

Ο Μαξ κέρδισε το 42ο Grand Prix της καριέρας του! Η πίστα του Spielberg φαίνεται να είναι η αγαπημένη του καθώς εκεί έχει πανηγυρίσει συνολικά πέντε νίκες, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο οδηγό. 

Η αρκετά αμφιλεγόμενη κίνηση του στον τελευταίο γύρο, όταν εισήλθε στα pits για να αλλάξει ελαστικά προκάλεσε αντιδράσεις. 

Πολλοί μίλησαν για αλαζονεία εκ μέρους της Red Bull αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως μόνο ο Φερστάπεν θα μπορούσε να πάρει αυτό το ρίσκο και να βγει τελικά νικητής. 


2 ) Ο «Τσέκο» πήρε μια ανάσα ανατρέποντας τα αρνητικά αποτελέσματα του 

Ο Σέρχιο Πέρεζ δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα στις κατατακτήριες της Αυστρίας. Ο Μεξικανός έμεινε εκτός Q3 για τέταρτη συνεχόμενη φορά τη φετινή σεζόν την ωρα που οι «κακές γλώσσες» θελανε τη Red Bull να σκέφτεται το ενδεχόμενο της αντικατάστασης του. 

Ο «Τσέκο» ξεκίνησε από τη 15 θέση της σχάρας εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής (2/7) και κατάφερε μέσα σε 50 γύρους να «σκαρφαλώσει» στο Ρ3, όπου και ολοκλήρωσε τον αγώνα του. 

Ελάχιστοι οδηγοί θα μπορούσαν από τις τελευταίες θέσεις να διεκδικήσουν ένα podium και ο Πέρεζ είναι ένας από αυτούς. 


3 ) Η Φεράρι στα 800 βάθρα! 

Μετά από πολύ καιρό οι «τιφόζι» πανηγύρισαν ένα καλό αποτέλεσμα. Μπορεί τα πράγματα να μην εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν για τον Κάρλος Σάινθ, μετά την ποινή που ο Ισπανός δέχθηκε, ωστόσο ο Λεκλέρ έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα τερματίζοντας δεύτερος. 

Ο Μονεγάσκος οδηγός χάρισε στην ομάδα της Φεράρι το 800ο της podium στη Formula 1, περισσότερα από όσα έχει η Red Bull, η Μερσέντες και η Γουίλιαμς μαζί! 

Πολλοί είναι οι σπουδαίοι οδηγοί που φόρεσαν τα κόκκινα μέσα στο πέρασμα των χρόνων, όπως ο Σουμάχερ και ο Φέτελ. Θα είναι ο Λεκλέρ άξιος συνεχιστής αυτής της δυναστείας που έχει δημιουργήσει η Φεράρι;


4) Ο παλιός καλός Νόρις επέστρεψε! 

Ο Λάντο Νόρις έχει… ταλαιπωρηθεί αρκετά τη φετινή σεζόν με τα κακά αποτελέσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Τόσο εκείνος όσο και ο ομόσταβλός του, Όσκαρ Πιάστρι, δεν έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν πολλά και η ευθύνη γι αυτό βαραίνει περισσότερο την ομάδα και τον κατασκευαστή, παρά τους ίδιους.

Ο Νόρις έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει όταν έχει καλό μονοθέσιο. Τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι ήταν ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος παρά το νεαρό δηα ηλικίας του. 

Στον αγώνα της Κυριακής (2/7) διεκδίκησε μέχρι το τελος το βάθρο αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πέρεζ. Ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση και δικαιωματικά απέσπασε και τον «τίτλο» του οδηγού της ημέρας. 


5 ) «Βροχή» ποινών για παραβίαση των ορίων

Οι αγωνοδίκες είχαν μάλλον τα… κέφια τους σε αυτό το Grand Prix, μοιράζοντας προειδοποιήσεις και ποινές για παραβίαση των ορίων της πίστας. 

Πρώτος ο Νόρις παραπονέθηκε πως ο Χάμιλτον έχει βγει πολλές φορές εκτός και ύστερα από έλεγχο της FIA, ακολούθησε προειδοποίηση για ποινή 5 δευτερολέπτων που θα του επέβαλαν αν το επαναλάμβανε. 

Τελικά ο Βρετανός δεν γλίτωσε την τιμωρία. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός. 

Μεχρι το τέλος του αγώνα συνολικά οκτώ οδηγοί είχαν υποστεί την ίδια ποινή για την παραβίαση των ορίων της πίστας, γεγονός που άλλαξε την κατάταξη μετά την ολοκλήρωση της κούρσας.Για καλή τύχη των νικητών, οι τρεις θέσεις του βάθρου έμειναν απαράλλαχτες. 


6 ) Αλπίν, η «ήρεμη δύναμη» του φετινού πρωταθλήματος

Δεν κάνουμε τόσο συχνά λόγο για τη γαλλική ομάδα της Αλπίν, καθώς κυμαίνεται συνήθως στις μεσαίες θέσεις. Πρόσφατα έγινε viral καθώς απέκτησε ποσοστά της ο κωμικός και τωρινός ιδιοκτήτης της Ρεξαμ, Ράιαν Ρέινολντς

Ο Πιέρ Γκασλί έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με θετικό πρόσημο στο φετινό πρωτάθλημα της F1 και έχοντας καταλάβει τη 10η θέση στον αγώνα του Spielberg, κατάφερε να μπει στη ζώνη των βαθμών για πέμπτο συνεχόμενο Grand Prix

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γάλλος οδηγός έφερε πόντους στην ομάδα του και μετά την πολύ καλή του απόδοση στο Σπριντ του Σαββάτου. 

Επόμενος σταθμός στο ημερολόγιο του 2023, η πίστα του Σίλβερστοουν, στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας (7-9/7 ).

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0