Καρώ Σημαία

Formula 1, Αυστρία: Νίκη Φερστάπεν και το πρώτο 1-2 της Red Bull Racing σε αγώνα Σπριντ!

Formula 1, Αυστρία: Νίκη Φερστάπεν και το πρώτο 1-2 της Red Bull Racing σε αγώνα Σπριντ!

Πήρε και το Σπριντ της Αυστρίας ο Φερστάπεν και πλέον είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμα μία νίκη τον αγώνα της Κυριακής (2/7) στην πίστα του Spielberg. Η Red Bull έκανε το 1-2 με τον Σέρχιο Πέρεζ να ακολουθεί στη 2η θέση.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν επηρεάστηκε καθόλου από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ξεκίνησε το σπριντ από την πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης. Ο ομόσταβλός του, Σέρχιο Πέρες, ακολουθούσε στο Ρ2 ενώ την έκπληξη έκανε ο Λάντο Νόρις της Μακλάρεν που ξεκίνησε τρίτος.

Υπό καταρρακτώδη βροχή, τα μονοθέσια ξεκίνησαν το γύρο σχηματισμού και μετά το σήμα για την εκκίνηση ο Πέρεζ ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση μέχρι που ο Ολλανδός οδηγός τον έβγαλε εκτός πίστας στην 3η στροφή.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ είχε περάσει δεύτερος την ώρα που ο Νόρις έκανε ένα καταστροφικό σπριντ καθώς γρήγορα «βυθίστηκε» στη δέκατη θέση!  

Ο Μαξ Φερστάπεν άνοιγε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του την ώρα που οι οδηγοί της Μερσέντες… δεινοπαθούσαν στην 12η και 13η θέση. Οι Ράσελ και Χάμιλτον δεν μπορούσαν να προσπεράσουν τον Άλεξ Άλμπον που προπορευόταν, έχοντα δημιουργήσει ένα τρενάκι μονοθεσίων πίσω του.   

Ο Σέρχιο Πέρεζ κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά το περιστατικό με τον Φερστάπεν και βρέθηκε στη δεύτερη θέση προσπερνώντας τη Haas έχοντας όμως μεγάλη απόσταση από τον Ολλανδό οδηγό των «ταύρων» που προπορευόταν.

Οι δυο Φεράρι δεν έκαναν τον καλύτερο δυνατό αγώνα. Ο Λεκλέρ έκανε ένα λάθος που του κόστισε δίνοντας την ευκαιρία στο Νόρις να τον προσπεράσει.

Συγχρόνως ο Στρολ ανέβαινε πολύ γρήγορα και βρέθηκε 4ος λίγους γύρους πριν τη καρώ σημαία του σπριντ.

Ο Φερστάπεν μέχρι το τέλος όπως ήταν αναμενόμενο κρατήθηκε στην πρώτη θέση ενώ αμέσως μετά από εκείνον τερμάτισε ο Πέρεζ κάνοντας το 1-2 για τη Red Bull που κέρδισε πολύτιμους βαθμούς μετά το σπριντ της Αυστρίας.

Τρίτος ο Κάρλος Σάινθ ενώ από πίσω ακολούθησε ο Καναδός οδηγός της Άστον Μάρτιν αντέχοντας στην πίεση του Αλόνσο.       

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0