Καρώ Σημαία

Formula 1, Αυστρία: Pole Position o Φερστάπεν, εκπληκτική η Φεράρι και νέα «καταστροφή» για Πέρεζ

Formula 1, Αυστρία: Pole Position o Φερστάπεν, εκπληκτική η Φεράρι και νέα «καταστροφή» για Πέρεζ

Ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει και το grand prix της Αυστρίας από την 1η θέση, τον ακολουθούν οι δύο Φεράρι μετά από καταπληκτικούς χρόνους των Λεκλέρ και Σάινθ, ενώ ο Πέρεζ έμεινε για 4η διαδοχική φορά εκτός από το Q2.

Η κυριαρχία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, φάνηκε και στην πίστα της Αυστρίας. Ο Ολλανδός πήρε την Pole Position και θα εκκινήσει από την 1η θέση του grid στον αγώνα. Απογοητευτική εκ νέου η εμφάνιση του Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος για 4η σερί φορά δεν έφτασε στο Q3.

Ο ρυθμός της Φεράρι ήταν βελτιωμένος και… καπάρωσε τις θέσεις 2 και 3, με τον Λάντο Νόρις 4ο, τον Λιούις Χάμιλτον 5ο και τον Τζορτζ Ράσελ…. εκτός 10άδας.

Η κόκκινη σημαία δεν άργησε να βγει, αφού το χρονόμετρο σταμάτησε στα 11:49 στις πρώτες κατατακτήριες μετά από έξοδο του Βάλτερι Μπότας στην 1η στροφή. Πάτησε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε το curb και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου.

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε θέσει τον καλύτερο χρόνο με 1:05:116, ενώ τον ακολούθησαν στην 2η και 3η θέση οι Πέρεζ και Νόρις.

Εκτός έμειναν οι Γιούκι Τσουνόντα, Γκουάνιο Τζο, Λόγκαν Σάρτζεντ, Κέβιν Μάγκνουσεν και Νικ Ντε Βρις.

Το Q2 ξεκίνησε με τον Σέρχιο Πέρεζ να βλέπει τέσσερις (!) φορές τον γύρο του να ακυρώνεται, καθώς ξεπέρασε τα όρια της πίστας. Αυτό τον άφησε εκτός συνέχειας με μία ακόμη απογοητευτική παρουσία, τέταρτες διαδοχικές κατατακτήριες όπου μένει εκτός Q3.

Μαζί του αποκλείστηκαν επίσης ο Βάλτερι Μπότας, ο Όσκαρ Πιάστρι και ο Εστεμπάν Οκόν, ενώ την 5άδα συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος ήταν 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Άλμπον.

Στο Q3 ο Φερστάπεν δεν είχε αντίπαλο και βρέθηκε με άνεση στην 1η θέση. Ακολούθησαν οι δύο Φεράρι με τον Λεκλέρ και τον Σάινθ, ενώ Νόρις, Χάμιλτον, Στρολ, Αλόνσο, Χούλκενμπεργκ, Γκασλί και Άλμπον τερμάτισαν στις υπόλοιπες θέσεις της 10άδας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0