Καρώ Σημαία

Χάμιλτον για Φερστάπεν: «Σίγουρα θα ξεπεράσει το ρεκόρ νικών μου»

Χάμιλτον για Φερστάπεν: «Σίγουρα θα ξεπεράσει το ρεκόρ νικών μου»

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, πιστεύει ότι ο Μαξ Φερστάπεν θα πραγματοποιήσει μία τεράστια καριέρα και θα περάσει στη κορυφή της λίστας με τις περισσότερες νίκες στο σπορ.

Ο Χάμιλτον αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, μετρώντας 103 νίκες και άλλες τόσες pole position.

Ωστόσο, ο Βρετανός πιστεύει ότι τα ρεκόρ του θα σπάσουν σύντομα και ότι αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει να έρθει. Και αυτό διότι ο νυν Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

«Έχει μια τεράστια καριέρα μπροστά του, οπότε σίγουρα θα ξεπεράσει το ρεκόρ μου. Εξάλλου τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ο ίδιος βρίσκεται σε μία φοβερή ομάδα. Πρέπει εμείς στη Mercedes να δουλέψουμε σκληρά ώστε να επεκτείνω το ρεκόρ νικών μου. Ελπίζω να πάρω μερικές ακόμη νίκες τώρα στο τέλος της καριέρας μου.

Ελπίζω να είμαστε ακόμη πιο κοντά από πλευράς ανταγωνισμού. Ο Μαξ κάνει εξαιρετική δουλειά στην πίστα και μέχρι τώρα είχε μια φανταστική καριέρα, οπότε σίγουρα θα ξεπεράσει τα ρεκόρ μου. Δουλεύω σκληρά ώστε να τον καθυστερήσω λίγο», είπε ο οδηγός της Mercedes.

Επιπλέον εξήγησε γιατί δεν είναι δυνατόν να συγκρίνονται τα ρεκόρ ενός οδηγού με έναν άλλο: «Όλοι οι οδηγοί έχουν πολύ διαφορετικές καριέρες. Κάποιοι θα βρεθούν σε ένα μονοθέσιο-νικητή νωρίτερα από κάποιους άλλους. Σήμερα όμως έχουμε περισσότερους αγώνες απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε ποτέ δεν κοιτούσα τους αριθμούς.

Όταν ήμουν παιδί ωστόσο, ποτέ δεν περίμενα πως θα βρίσκομαι σε αυτή τη λίστα. Για εμένα είναι ένα φοβερό επίτευγμα. Αλλά δεν μπορείς να το συγκρίνεις, αυτό είναι ένα θέμα. Προφανώς πρέπει να είσαι στο σωστό μονοθέσιο τη σωστή στιγμή και για αρκετό καιρό. Δεν ξέρω αν μπορούμε εμείς να το έχουμε σύντομα. Για την ώρα, απολαμβάνω τη στιγμή».

Θυμίζουμε ότι εάν ο Φερστάπεν κερδίσει στο Grand Prix του Καναδά (18/06) θα φτάσει τις 41 νίκες, όσες έχει και ο Άιρτον Σένα.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0